HIT ME TV albumrelease

HIT_ME_TV_-_IIII_III_I_-_albumcover_kleinOp 16 maart verschijnt het nieuwe album ‘IIII III I’ (spreek uit: ‘431’) van de indiepop-band HIT ME TV, geproduceerd door Frank Duchêne (Hooverphonic, Ozark Henry, Soulwax). HIT ME TV nam twee jaar de tijd om voor ‘IIII III I’ twaalf nieuwe nummers  te schrijven. Het werk wordt gepresenteerd als een ode aan de pophistorie door gebruik te maken van de rijke beelden die de popmuziek voortbracht. Zo snijdt de band zelf nieuwe album-art uit je oude cd-hoesje op de cd-presentatie in Paradiso op woensdag 14 maart.

 
“Wanneer haalde je voor het laatst een cd uit de kast, en wat is het nut om er nog zo’n hoesje aan toe te voegen?” vroegen de bandleden zich af. De cd-hoes en videoclip ontstonden door reeds bestaande beelden uit de popmuziek te bewerken. Voor de videoclip van de eerste single ‘New York Kids’ werd gebruik gemaakt van fragmenten uit oude videoclips die te vinden waren op YouTube. Het album zelf wordt bij optredens ‘ter plaatse’ gedrukt (stansen) op een door jezelf meegebrachte oude cd naar keuze. In de winkels ligt een exemplaar waarop het HIT ME TV logo is gestanst op oude tourposters en ander gerecycled papier. Voor de albumtitel werd de eigen bandnaam hergebruikt: laat alle horizontale en diagonale lijnen weg en HIT ME TV wordt gereduceerd tot haar verticale essentie.

Met het nieuwe album ‘IIII III I’ laten de bandleden van HIT ME TV horen een groei te hebben doorgemaakt als songwriters. Het album bevat nog steeds dansbare tracks maar deze worden afgewisseld met rustigere nummers, waarin meer ruimte is voor zanger Jaap Warmenhoven. De songs variëren van dik en dansbaar tot vervreemdend elektronisch.

In 2008 bracht de Amsterdamse band het titelloze debuutalbum uit, scoorde een hit met ‘Maybe the dancefloor’ en stond op festivals als Lowlands en Marktrock (B). Na twee jaar van touren door onder meer Engeland en Finland, trok de band zich terug in een oude boerderij om nieuw materiaal te schrijven. Na het ten onder gaan van hun platenmaatschappij The Entertainment Group, brengt HIT ME TV het tweede album ‘IIII III I’ op deze ‘eigenwijze’ manier uit in eigen beheer.


“Dit hadden we nog niet in Nederland!”  
NRC Handelsblad over het debuutalbum ****

“Zonder gladjes te klinken, weet de band zijn indierock te verpakken in uiterst dansbare nummers die zich in je hersenpan nestelen en er de rest van de dag niet meer uit gaan”
OOR over het debuutalbum

“De combinatie van dance-act en rockband maakt HIT ME TV tot een verrassende act”
3voor12 over live optreden

“Vooral het Nederlandse bandje HIT ME TV  verraste live, met interessante liedjes en overtuigende zang met dito teksten. Een muzikaal hoogtepunt waar de overige bands die dag niet meer overheen komen"
LiveXS over live optreden


HIT ME TV live:
woensdag 14 maart 2012: Paradiso, Amsterdam (CD-PRESENTATIE)
donderdag 29 maart 2012: Club3voor12, Db’s, Utrecht
woensdag 25 april 2012: Patronaat, Haarlem
zaterdag 28 april 2012: 013, Tilburg
vrijdag 4 mei 2012: De Nieuwe Nor, Heerlen
donderdag 10 mei 2012: Paard van Troje, Den Haag


Jaap Warmenhoven (zang), Frank van Roessel (gitaar), Thijs van Vuure (basgitaar), Bow Evers (drums). Extra bandlid bij live shows: William Bakker (toetsen)

 

www.hitmetv.net