hermanherman

Zanger Herman van Doorn en gitarist Herman Onnen ontmoetten elkaar in Frankrijk en beleefden aldaar een muzikale klik. Het idee ontstond om hun gezamenlijke Hollandse licht te laten schijnen over de Franse chansons van Van Doorns muzikale jeugdliefde Michel Fugain. De vlam werd een heftig vuur en twee jaar later lag daar een cool fonkelend strak stromend en behaaglijk stralend album. 'Fugain' van hermanherman verschijnt op 26 februari 2010.

De vrolijk stemmende muziek van Michel Fugain en zijn groep Le Big Bazar veroverden de wereld in de jaren 70. Ook in Nederland behaalde Fugain grote hits met Le Printemps, Fais Comme l'oiseau en Une Belle Histoire. Hermanherman kozen hun mooiste en leukste liedjes en zetten die naar hun eigen hand. De hermanherman sound ontstond: gitaar en zang, met eigentijdse grooves, luxe geproduceerd met strijkers, blazers en uitgebreide percussie. Het meest kenmerkende aan de hermanherman-sound zijn echter de duizelingwekkend gelaagde koortjes, die een verlengde vormen van de leadvocalen. De uitgebreide vocalen linken de muziek van Michel Fugain aan twee geheel andere muzikale fenomenen uit de jaren 60 en 70: de jazz-geïnspireerde koren van Ward Swingle (Swingle Singers) en Michel Legrand in Frankrijk, en de filmkoren van Johnny Mandel en Henry Mancini in Amerika.

Een gelukkiger huwelijk tussen Frans en Nederlands talent werd sinds Wende Snijders niet meer voltrokken. In februari 2010 komt Michel Fugain zelf naar Nederland voor een serie concerten...

Release: 26 februari 2010
www.hermanherman.nl