Ellen Dikker - Horten & Stoten

HortenStoten Ellen Dikker klein125Ellen Dikker, winnares Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2006 en genomineerde VSCD Neerlands Hoop 2009, staat dit theaterseizoen op de planken met haar derde cabaretprogramma ‘Horten & Stoten’. Met rake typeringen, absurde sketches en scherpe observaties ontfermt Ellen zich over de kwakkelende mens. ‘Horten & Stoten’ gaat op 8 februari 2013 in de Rijswijkse Schouwburg in première.


Meer dan een miljoen mensen slikken antidepressiva en één op de vijf kinderen heeft een rugzakje. Buren, collega’s, vrienden en schoonmoeders, iedereen heeft wat. Een pijntje hier, een kwaaltje daar, gesnotter zus, gekriebel zo, bij de één schiet het erin, bij de ander loopt het er dun weer uit. 

Ellen ging op onderzoek uit en ontdekte dat er in Nederland zo’n 19 miljoen mensen last hebben van een kwaal. Best knap in een land dat nog geen 17 miljoen inwoners heeft. Met rake typeringen, absurde sketches en scherpe observaties ontfermt Ellen zich over de kwakkelende mens. Vol overgave gaat ze de strijd aan met pittige burnouts, knellende rugwervels, zeurende whiplashes en stekende migraine-aanvallen. Want het is echt geen pretje om ziek te zijn. Of zijn we niet ziek maar eenzaam? Misschien zijn we ziek van eenzaamheid. Hoe het ook zij, na het zien van deze voorstelling zult u zich een stuk beter voelen. ‘Horten & Stoten’ is een hilarische voorstelling met een helende werking.


Over ELLEN DIKKER
Na haar afstuderen aan de Theaterschool Eindhoven werkte Ellen eerst als freelance actrice, presenteerde ze programma’s bij TV-West, maakte ze radio-items voor de RVU en schreef ze artikelen voor de Uitkrant en de VARAgids.
En toen schreef Ellen zich in bij Cameretten (2006), het meest prestigieuze cabaretfestival van Nederland. Ze won de Persoonlijkheidsprijs. Haar eerste cabaretprogramma ‘Toendra’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop (2009), de VSCD Cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Uit het juryrapport:“Dikker staat met flair en vanzelfsprekendheid op het podium, heeft inhoud en is een talent van wie we hopelijk nog veel gaan horen en zien.”
Met haar tweede programma ‘Fjord’ toerde Ellen twee theaterseizoenen door het hele land langs zo'n 120 theaters.
Deze maand start ze met de try-outs van ‘Horten & Stoten’, dat op 8 februari 2013 in de Rijswijkse Schouwburg in première gaat. De voorstelling is tot begin mei 2013 door het hele land te zien.
Klik hier voor alle speeldata van ‘Horten & Stoten’.DE PERS over ELLEN DIKKER’s vorige programma’s

 

"Het lijkt op een avondje lichtvoetig amusement, maar Ellen Dikker is meer, veel meer ... Zij is innemend, intelligent en heeft achter de lach een hoop te vertellen.”
Volkskrant ****
 

"Blinkt uit in interessante, gelaagde personages, die zowel een komische als een tragische kant hebben. Soms subtiel en soms juist helemaal over de top.”
Trouw

“Met haar energieke, vrolijke voorkomen heeft ze het publiek binnen vijf minuten volledig voor zich gewonnen (…) reuze sympathiek (…) leuke grappen.”

Parool

“Dikker is een sprankelende persoonlijkheid die met gemak de aandacht op zich weet te richten (…) De cabaretière geeft haar typetjes veel kleur”

Metrowww.ellendikker.nl