Daan Herweg - debuutalbum

op .

Daan Herweg Trio - Lucid Musings albumcover klein CROPOp 9 mei verschijnt het debuutalbum ‘Lucid Musings’ van pianist Daan Herweg. Na jaren als bandleider, muzikant, songwriter en/of producer te hebben gewerkt aan de meest uiteenlopende projecten (Caro Emerald, Finn Silver, Pete Philly, Kobranie) komt zijn droom van een eigen jazzalbum, met eigen composities, nu eindelijk uit. Samen met drummer Tuur Moens en bassist Pat Cleaver presenteert het Daan Herweg Trio ‘Lucid Musings’ op donderdag 8 mei in het Bethaniënklooster in Amsterdam.

 

Bekijk en beluister hier een live opname van de albumtrack ‘Cupid’s Game Theory’.

Over Daan Herweg
Pianist, songwriter en producer Daan Herweg genoot zijn opleiding aan het Conservatorium in Amsterdam en de Manhattan School of Music in New York, waar hij les kreeg van onder meer Jason Moran en David Liebman. Als hij terugkomt in Nederland laat hij zich meteen van zijn breed georiënteerde kant zien: hij schrijft niet alleen composities voor jazzquintet Quincey maar ook voor Lange Frans en Baas B (het album ‘Supervisie’), waarmee ze een Edison winnen. Vervolgens is Daan vanaf dag één betrokken bij Caro Emerald. Hij speelt partijen, schrijft en arrangeert voor het meest succesvolle debuutalbum ooit (‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’). Tijdens haar eerste tours is hij bandleider. Ook aan de opvolger ‘The Shocking Miss Emerald’ schrijft Daan mee en speelt hij pianopartijen in. Na de samenwerking met Caro Emerald maakt Daan composities voor onder meer Finn Silver, Pete Philly en Scarlet Mae, is hij ‘huis-pianist’ van het succesvolle Tv-programma ‘All You Need Is Love’, speelt hij met Kobranie en produceert hij het nieuwe album van Anne Chris (2014). Daarnaast host Daan al bijna vijf jaar de wekelijkse jamsessie in Café Nel in Amsterdam.  

Over Lucid Musings
Het debuutalbum ‘Lucid Musings’ (heldere mijmeringen) van Daan Herweg kent grotendeels zelfgeschreven stukken. De lyrical modern jazz composities gaan over de kunst om je te laten gaan, in het nu te zijn, over betovering, liefde maar ook het ambacht van jazzpiano. Daan liet zich inspireren door componisten als Debussy en Brahms, maar ook zijn samenwerking met eerdergenoemde popartiesten waren een bron van inspiratie. De jazztraditie vormde voor Daan een vertrekpunt, geen eindstation.

LIVE
08 mei 2014 Bethaniënklooster, Amsterdam (21:00) (CD-PRESENTATIE)
11 mei 2014 Dizzy, Rotterdam (16:00)
12 juni 2014 Regentenkamer, Den Haag
22 juni 2014 Concerto, Amsterdam (instore, 16:00)

DAAN HERWEG TRIO
Daan Herweg (piano),  Tuur Moens (drums), Pat Cleaver (bas)

www.daanherweg.com