Correspondence debuutalbum

albumcover-Correspondence-smallCORRESPONDENCE is het alter ego van Samuel Wilson, een Amerikaanse singer-songwriter en rapper uit South Carolina, USA. Op 26 augustus lanceert Correspondence zijn debuutalbum ‘Correspondence Music Volume 1’, dat Samuel maakte in nauwe samenwerking met de Nederlandse muzikant en producer Ivar Vermeulen. De tracks op dit album vormen een melodische mix van soul, funk en hiphop. Correspondence en zijn band presenteren het album op donderdag 25 augustus in Bitterzoet, Amsterdam. 

 

Samuel leerde als kind piano spelen en ontwikkelde een grote liefde voor verschillende muzikale genres als hiphop, old-school soul (Motown tijdperk) en reggae. Als songwriter maakt hij gebruik van andere stijlen zoals blues, het gesproken woord, poëzie, elektronische muziek en jazz. Correspondence’s muzikale stijl is een dynamische mix van hip-hop, soul, jazz en funk en is sterk beïnvloed door artiesten als Outkast en Cee-Lo.


Samuel’s reis als songwriter begint nadat hij een zwaar auto-ongeluk overleeft in 2002 en hij songteksten en gedichten begint te schrijven tijdens het herstel van zijn bijna fatale verwondingen. Tijdens zijn revalidatie leeft en studeert hij in Frankrijk, waar hij in contact komt met een aantal in Nederland wonende musici. Correspondence’s debuutalbum kent dan ook muzikale bijdragen van Nederlandse muzikanten waaronder Ivar Vermeulen, Merlijn Verboom (Shane Shu, Benny Sings) en Rory Ronde (Wouter Hamel, Ntjam Rosie en Sensual). Als tekstschrijver ontwikkelt Correspondence zich als een scherpe observator en koppelt hij zelfspot (‘Background’), menselijk leed (‘Down by the river in New Orleans’) en zelfkritiek (‘Focus 68’) op zeer eigen wijze. Het debuutalbum ‘Correspondence Music Volume 1’ is vanaf 26 augustus verkrijgbaar.Correspondence LIVE:
Correspondence (zang/rap), Ivar Vermeulen (zang/basgitaar), Merlijn Verboom (gitaar), Michael Rorby (toetsen/trombone), Marshall Curtly (drums)


CD-presentatie:
Donderdag 25 augustus Bitterzoet, Amsterdam, aanvang 20:30 uur