Correspondence single

sam-chairCorrespondence is het alter ego van Samuel Wilson, een Amerikaanse singer-songwriter en rapper uit South Carolina, USA. Op 26 augustus lanceert Correspondence zijn debuutalbum ‘Correspondence Music Volume 1’, dat Samuel maakte in nauwe samenwerking met de Nederlandse muzikant en producer Ivar Vermeulen. De tracks op dit album vormen een melodische mix van soul, funk en hiphop, zoals de eerste single ‘Background’ laat horen. Deze single is vanaf volgende week verkrijgbaar via iTunes.

 

Samuel leerde als kind piano spelen en ontwikkelde een grote liefde voor verschillende muzikale genres als hiphop, old-school soul (Motown tijdperk) en reggae. Als songwriter maakt hij gebruik van andere stijlen zoals blues, het gesproken woord, poëzie, elektronische muziek en jazz. Correspondence’s muzikale stijl is een dynamische mix van hip-hop, soul, jazz en funk en is sterk beïnvloed door artiesten als Outkast en Cee-Lo.

Het debuutalbum ‘Correspondence Music Volume 1’ is vanaf 26 augustus verkrijgbaar. Volgende week verschijnt de eerste single ‘Background’.


CORRESPONDENCE live:
1 juli 2011 Noorderlicht, Amsterdam
2 juli 2011 Winston Kingdom, Amsterdam


www.correspondencemusic.com