Caro_Emerald-lowres

Amsterdam, Enschede, Groningen, Utrecht, Tilburg, Den Haag
featuring a.o. Caro Emerald "Back It Up", Hotel, Zulu 9.30, RotFront

Op 28 november gaat het Contrabanda! Festival weer van start. Een uitdagende mengeling van pop, jazz en wereldmuziek. Zonder grenzen. Tijdens dit festival laten diverse internationale bands zien wat een dansbaar en muzikale expeditie inhoudt. Contrabanda! begint in Amsterdam, om vervolgens Enschede, Groningen, Utrecht, Tilburg en Den Haag aan te doen. Deelnemende bands zijn onder meer Hotel (Amsterdam), Zulu 9.30 (Barcelona) en RotFront (Berlijn).

De opening van Contrabanda! op 28 november wordt verzorgd door Caro Emerald. Zij staat met haar single Back It Up momenteel hoog genoteerd in de hitlijsten. In Paradiso treedt Caro Emerald op met een uitgebreide live band, waaronder een blazerssectie en DJ.

Contrabanda! gaat over grensoverschrijdend, muzikaal avontuur. Muziek uit de grote steden van Europa, waar verschillende culturen elkaar treffen. Het gaat om de passie en muzikaliteit vanuit een open vizier: lef, groove, brutaal, uitdagend. Vanaf de roots tot nieuwe cross-overs. "Inspiratie door migratie" is het credo. De samenstelling van de deelnemende bands bestaat dan ook uit muzikanten uit verschillende landen, die elkaar ontmoetten in steden als Berlijn, Barcelona en Amsterdam. Op eigen wijze combineren zij pop, jazz en wereldmuziek tot een veelkleurig en vooral dansbaar geheel.

Het festival kent zijn basis in Amsterdam: op 28 en 29 november vindt de uitgebreide versie van Contrabanda! plaats in respectievelijk Paradiso en het Bimhuis. Vervolgens gaat het festival, met een selectie uit het hoofdstedelijke programma, op tournee langs Enschede (ATAK), Groningen (Simplon), Utrecht (Tivoli), Tilburg (013) en Den Haag (Paard van Troje).

Zaterdag 28 november Paradiso, Amsterdam
Zondag 29 november Bimhuis, Amsterdam
Zondag 29 november ATAK, Enschede
Donderdag 3 december Simplon, Groningen
Vrijdag 4 december 013, Tilburg
Zaterdag 5 december Tivoli De Helling, Utrecht
Zondag 6 december Paard van Troje, Den Haag

www.contrabandafestival.nl