Caro Emerald

Het aftellen is begonnen. Op 28 november gaat het Contrabanda!Festival weer van start. Om alvast in de stemming te komen geeft de organisatie gratis downloads weg van Zulu 9.30. Naast een samengestelde 'best of' van drie albums van Zulu 9.30, is ook een speciale remix te downloaden van RotFront's Yuriy Gurzhy. Deze downloads zijn te vinden op www.contrabandafestival.nl onder het kopje News.

Het Contrabanda!Festival brengt een uitdagende mengeling van pop, jazz en wereldmuziek. Zonder grenzen. Contrabanda! begint in Amsterdam, om vervolgens Enschede, Groningen, Utrecht, Tilburg en Den Haag aan te doen. Deelnemende bands zijn onder meer Hotel (Amsterdam), Zulu 9.30 (Barcelona), RotFront (Berlijn) en de opening in Paradiso (28 november) wordt onder andere verzorgd door Caro Emerald. Daarnaast is er medewerking van veel DJ's als Kareem Raïhani en DJ Tommi. Ook speciaal naar Paradiso komt de Brusselse DJ Gaetano Fabri. In het Bimhuis (29 november) is een spetterend optreden van de Congolese sensatie Staff Benda Bilili.

Het festival kent zijn basis in Amsterdam: op 28 en 29 november vindt de uitgebreide versie van Contrabanda! plaats in respectievelijk Paradiso en het Bimhuis. Vervolgens gaat het festival, met een selectie uit het hoofdstedelijke programma, op tournee langs Enschede (ATAK), Groningen (Simplon), Utrecht (Tivoli), Tilburg (013) en Den Haag (Paard van Troje).

Zaterdag 28 november Paradiso, Amsterdam
Zondag 29 november Bimhuis, Amsterdam
Zondag 29 november ATAK, Enschede
Donderdag 3 december Simplon, Groningen
Vrijdag 4 december 013, Tilburg
Zaterdag 5 december Tivoli De Helling, Utrecht
Zondag 6 december Paard van Troje, Den Haag