Claudia de Breij - Alles is goed

op .

albumcover Claudia de Breij KLEIN
Op 15 januari 2016 verschijnt een nieuw album van kersverse Louis Davidsring drager Claudia de Breij. ALLES IS GOED bevat naast zelfgeschreven nieuwe nummers, ook een aantal van haar favoriete eerdere liedjes in een nieuw jasje, zoals een uitgeklede versie van de hit ‘Mag ik dan bij jou’. Aan het album werkten onder meer Waylon en Paskal Jakobsen mee.Claudia nam eerder vier muziekalbums op. Haar vijfde, ALLES IS GOED, komt uit op 15 januari aanstaande. Op de cd staan dertien nummers, allemaal door Claudia zelf geschreven. Zes nieuwe songs en speciaal voor dit album een aantal van haar favoriete eerdere liedjes. Liedjes die altijd live gespeeld zijn in het theater, maar die ze graag met complete band in de studio wilde opnemen, waaronder ‘Ik zie jou’ en een intieme, uitgeklede versie van ‘Mag ik dan bij jou’. Voor twee songs vroeg Claudia de medewerking van haar collega’s. Met Waylon nam ze ‘Mis je zo graag’ en met Paskal Jakobsen ‘Ik onthou van jou’ op. En ze stak het eerder opgenomen duet ‘Niet alleen’ met wijlen Thé Lau in een nieuw jasje.

Claudia de Breij (Utrecht, 13 maart 1975) is cabaretier, liedschrijver, auteur, televisiemaker en radio-dj. Op 25 november 2015 ontving Claudia de Louis Davidsring uit handen van Herman van Veen, die de ring veertig jaar heeft gedragen: “Van alle vogels in het koor, ontroert zij mij het allermeest”.

Haar laatste theaterprogramma’s zijn ‘Hete Vrede’ (2009-2011), ‘Alleen’ (2013) en ‘Teerling’ (2014 - 2015). ‘Hete Vrede’ werd in 2010 door een vakjury verkozen tot het beste cabaretprogramma van het jaar, wat Claudia de Poelifinario opleverde. Het openingslied uit deze voorstelling, ‘Mag ik dan bij jou’, werd een grote hit. Nog steeds prijkt dit nummer bovenaan de lijsten en heeft het lied inmiddels de Platina status bereikt.

Naast cabaret in het theater, presenteerde De Breij ook meerdere radio- en Tv-programma’s, waaronder ‘Claudia d’r op’ bij 3FM. Ze won zes keer de Zilveren RadioSter, de publieksprijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator.
Voor de VARAGids schrijft Claudia een wekelijkse column. En er verschenen drie boeken van haar hand: ‘Krijg nou tieten!’, ‘Dingen die fijn zijn’ en haar laatste boek ‘Neem een geit’ verscheen in oktober 2015 en is inmiddels al toe aan de zevende druk.

www.claudiadebreij.nl