Canteca de Macao - clubtour

op .

albumcover Canteca de Macao KLEINDe band Canteca de Macao, afkomstig uit Madrid, komt deze maand voor een clubtour naar Nederland. Op 12 februari wordt bij Warner de nieuwe cd LUGARES COMUNES in ons land uitgebracht, vol met flamenco-pop nummers. Het album is geproduceerd door Rúben García (Malú) en gemastered door Antonio Baglio (Eros Ramazzotti). Tijdens de Nederlandse clubtour worden Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht aangedaan. Bekijk hier de videoclip van de eerste single. Bekijk hier een live impressie.


De basis van Canteca de Macao wordt gevormd door Anita Saboya en Chiki Tamayo, zij schrijven alle songs. Opgegroeid in de multiculturele wijk Lavapies in Madrid, klinken hun eerste nummers als een mix van Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek met een dosis rock. Door de jaren heen wordt die mix uitgefilterd tot een veel Spaansere versie waarbij de geest van de rumba-flamenco overheerst. Canteca de Macao heeft inmiddels vijf albums uitgebracht.

Op het nieuwe album LUGARES COMUNES vertellen de flamenco-pop songs over innerlijke groei, dierbare herinneringen en de vreugde van liefde en pijn van verdriet.

Live worden het duo aangevuld met een drummer, bassist, toetsenist en een extra gitarist.   


CANTECA DE MACAO LIVE
25-02-2016 Korzo, Den Haag
26-02-2016 Grounds, Rotterdam
27-02-2016 Melkweg, Amsterdam
28-02-2016 De Helling, Utrecht

www.cantecademacao.net