Pulse - theatertour

op .

Pulse Artvark 155 BinkBeats III Lenny Oosterwijk KLEINIn de nieuwe theatervoorstelling ‘Pulse’ gaat Artvark Saxophone Quartet een samenwerking aan met het experimentele bewegings-, dj, en vj-collectief 155 (EenVijfVijf). Producer/percussionist Frank Wienk, opererend onder de naam BINKBEATS (Kyteman, Slagwerk Den Haag), ontwierp de elektronische sound van de voorstelling en schreef samen met Artvark de composities. Visuals, muziek en dans versmelten volledig, gedreven door dezelfde pulse, waardoor een nieuwe wereld wordt gecreëerd. Artvark en 155 laten de grootst mogelijke letterlijke en figuurlijke lenigheid zien! ‘Pulse’ gaat in première op woensdag 31 januari 2018 in de Stadsschouwburg in Utrecht.

 

ARTVARK
Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark bestaat inmiddels twaalf jaar, maakte zes cd’s (‘Trance’ verscheen in september 2017) en toerde door o.a. de UK, Ierland, Tsjechië en Zuid-Afrika. Tijdens eerdere producties doken de vier mannen in de wereld van de blues (met John Buijsman), soul en jazz (met Ntjam Rosie) en klassiek (met Claron McFadden). In ‘Pulse’ buigen ze de elektronische kant op.

155
Voortkomend uit breakdancegroep iLL Skill Squad is 155 gegroeid tot een jong, energiek en eigenwijs collectief dat dans, video en komedie op unieke wijze combineert. 155 maakte een daverend debuut met de gelijknamige voorstelling, gemaakt onder de vleugels van DOX. Op Lowlands speelden zij het dak van de overvolle 'Juliet'. Ze stonden op het prestigieuze Jonge Harten Festival, speelden op de Nederlandse Dansdagen en werden bekroond met de eerste André Gingras Award.

BINKBEATS
Frank Wienk is klassiek geschoold percussionist en lid van Slagwerk Den Haag. Hij heeft een totaal eigen en onorthodoxe kijk op componeren en is een meester in het combineren van akoestische instrumenten en elektronica. Wienk maakte voorstellingen met het dansgezelschap Guy & Roni, speelde (door zijn liefde voor hiphop en elektronische muziek) in het orkest van Kyteman en stond solo in de Royal Albert Hall. De komende maanden toert BINKBEATS door Europa; volgende week speelt hij op Noorderslag.

PULSE is

Erik Bos - choreografie, dans
Rein Luuring - animatie, dans
Jakob Witte - decor, dans
Thomas Bos - video, dans
Rolf Delfos - altsax
Bart Wirtz - altsax
Miguel Boelens - tenorsax
Peter Broekhuizen – baritonsax
Composities: BINKBEATS & Artvark

SPEELLIJST

31 januari Stadsschouwburg, Utrecht (première)
7 februari Theater Junushoff, Wageningen
8 februari Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
17 februari LantarenVenster, Rotterdam
21 februari Theater Speelhuis, Helmond
22 februari Theater De Lieve Vrouw, Amersfoort
10 maart Stadsgehoorzaal, Leiden
14 maart Theater De Maaspoort, Venlo