CONCERT-AGENDA

op .

Ana Moura, Ntjam Rosie, La Pegatina, Nynke Laverman, KarsuANA MOURA

De Portugese zangeres is een boegbeeld van de moderne fadomuziek. Haar doorbraakalbum was ‘Para Além da Saudade’, waarvoor ze werd genomineerd voor een Golden Globe en waarmee ze de interesse wekte van The Rolling Stones, die haar in 2007 vroegen voor een gastoptreden tijdens hun stadionconcert in Lissabon. In 2010, nadat hij Ana live had gezien in Parijs, werd ze door Prince gevraagd mee te zingen tijdens zijn show op het Super Bock Super Rock Festival.

‘Desfado’ is Ana Moura’s vijfde album, waarop ze de versmelting van fado en pop steeds meer opzoekt. Het album werd geproduceerd door Larry Klein (Joni Mitchell) en opgenomen in Los Angeles. Aan het album werkten onder meer Herbie Hancock, Dean Parks (o.m. Marvin Gaye en Stevie Wonder) en David Piltch (o.m. Bob Dylan) mee.

7 mei Schouwburg, Deventer
9 mei Oosterpoort, Groningen
11 mei Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven
13 mei Paradiso, Amsterdam

anamoura1_2_klein


NTJAM ROSIE

Zangeres Ntjam Rosie lanceerde in maart haar nieuwe album ‘At the back of beyond’. Het album is de opvolger van ‘Elle’ (2010), dat warm ontvangen werd door de pers en waarmee Rosie genomineerd werd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2011. De songs op ‘At the back of beyond’ vormen een verhaal van zelfreflectie. Op het album ‘Elle’ beschreef Ntjam Rosie haar wereld alsof ze toeschouwer was zonder zelf deel te nemen. Ze wilde met haar nieuwe album meer van zichzelf laten zien.

12 mei Mezz, Breda
18 mei International Jazz Festival, Middelburg
1 juni Jazz in Catstown, Helmond
15 juni Swinging Groningen, Groningen
29 juni Roermond Swingt, Roermond

NtjamRosie_AtTheBackOfBeyondklein

 

LA PEGATINA

De energieke band La Pegatina uit Barcelona heeft maar één missie: ze willen iedereen met hun Spaanse feestmuziek aan het dansen krijgen. De band, bestaande uit zeven man, speelt een mix van rumba catalana met hier en daar een vleugje ska en cumbia. Vorig jaar genoten ze van een uitzinnige menigte op Lowlands. Dit jaar heeft de band de eer op PINKPOP te staan.

5 mei Bevrijdingsfestival, Zwolle
8 mei Oosterpoort, Groningen
9 mei Effenaar, Eindhoven
10 mei Doornroosje, Nijmegen
11 mei Tivoli, Utrecht
16 mei Paard van Troje, Den Haag
17 mei Burgerweeshuis, Deventer
18 mei Melkweg, Amsterdam
31 mei Zomerfestival, Delft
15 juni PINKPOP, Landgraaf

La_Pegatina_persfoto_1_klein


NYNKE LAVERMAN

Zangeres Nynke Laverman, bekend van Friestalige fado’s, bracht in april het nieuwe album ‘Alter’ uit. Met het gebruik van het oeroude instrument ‘Noardske balke’ gecombineerd met marimba en Spaanse gitaar heeft Nynke zich laten inspireren door de warme klanken uit het Zuiden. ‘Alter’ is opgenomen in Madrid met producer Javier Limón, één van de meest toonaangevende producers in de mediterrane muziekwereld. Het album is uitgebracht in 37 landen.

14 mei Vredenburg Leeuwenbergh, Utrecht (try-out)
15 mei De Lawei, Drachten (cd-presentatie)
16 mei De Duif, Amsterdam (cd-presentatie)
18 mei Music Meeting, Nijmegen
29 juni Zomer op het plein, Alkmaar
14 juli NORTH SEA JAZZ FESTIVAL, Rotterdam

albumcover_Nynke_Alter_klein

 

KARSU

Van jongs af aan is Karsu bezig met het maken van muziek. Ze schrijft en componeert haar eigen songs, die een mix zijn van jazz, blues, pop en etnische invloeden. Haar teksten gaan niet alleen over liefde en verdriet, maar zijn ook een weergave van het dagelijkse leven. Karsu’s debuutalbum Confession verscheen eind 2012 en kreeg lovende kritieken. Ze heeft net een succesvolle theatertour achter de rug.

5 mei Bevrijdingsfestival (Westergas), Amsterdam (13:00 uur)
5 mei Bevrijdingsfestival, Zwolle (20:00 uur)
13 juli NORTH SEA JAZZ FESTIVAL, Rotterdam

albumhoes_Karsu_Confession_klein