Ana Moura in mei naar Nederland

op .

anamoura1_2_kleinIn januari van dit jaar verscheen bij Universal het nieuwe album ‘Desfado’ (geproduceerd door Larry Klein) van Ana Moura. De zangeres, bekend om haar moderne benadering van de Portugese fado, komt in mei naar Nederland voor een aantal concerten.

Ana Moura is te zien in Schouwburg Deventer (7 mei), Oosterpoort Groningen (9 mei), Muziekgebouw Eindhoven (11 mei) en Paradiso Amsterdam (13 mei).

Bekijk hier de videoclip ‘Até ao Verão’ van het album ‘Desfado’.
Over Ana Moura
“Een stralende ster binnen een nieuwe generatie die de Portugese fado nieuw leven inblaast”, zo jubelde The New York Times over Ana Moura. De Portugese zangeres is een boegbeeld van de moderne fadomuziek. Haar doorbraakalbum was ‘Para Além da Saudade’, waarvoor ze werd genomineerd voor een Golden Globe en waarmee ze de interesse wekte van The Rolling Stones, die haar in 2007 vroegen voor een gastoptreden tijdens hun stadionconcert in Lissabon. In 2010, nadat hij Ana live had gezien in Parijs, werd ze door Prince gevraagd mee te zingen tijdens zijn show op het Super Bock Super Rock Festival.

Over ‘Desfado’
‘Desfado’ is Ana Moura’s vijfde album, waarop ze de versmelting van fado en pop steeds meer opzoekt. Het album werd geproduceerd door Larry Klein (Joni Mitchell) en opgenomen in Los Angeles. Aan het album werkten onder meer Herbie Hancock, Dean Parks (o.m. Marvin Gaye en Stevie Wonder) en David Piltch (o.m. Bob Dylan) mee. Daarnaast speelt Ana Moura op het album samen met traditionele fadomuzikanten als Ângelo Freire en Pedro Soares.

Live
7 mei Schouwburg, Deventer
9 mei Oosterpoort, Groningen
11 mei Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven
13 mei Paradiso, Amsterdam


http://www.anamoura.com.pt/