Ntjam Rosie - album en clubtour

op .

Ntjam Rosie Family Friends albumcover high res KLEINOp 28 februari 2020 brengt Ntjam Rosie haar nieuwe album uit, getiteld Family & Friends. Het is een eerbetoon aan haar familie en vrienden, die ze door de jaren heen steeds meer is gaan waarderen. Het album ademt het besef dat familie en vrienden de basis vormen van wie je bent en wat je maakt. In muzikaal opzicht brengt ze een cocktail van soul, pop, jazz en R&B, aangevuld met funk en groovy Afro-invloeden. Rosie presenteert het album op 28 februari in Bird, Rotterdam, waarna de clubtour haar onder meer ook nog brengt naar Paradiso Noord (Tolhuistuin) en TivoliVredenburg. Bekijk hier de video van de eerste single.

Voor Ntjam Rosie was muziek letterlijk álles in haar leven. Maar met het verstrijken van de jaren en haar partner- en moederschap besefte ze dat er meer is dan muziek. Door te praten en te luisteren naar familie en vrienden voelt ze zich gesterkt in tijden van twijfel en verwarring. Dit inzicht leidde tot het nieuwe album. Rosie: “Tegenwoordig toets ik mijn gedachten en gevoelens steeds vaker bij familie en vrienden. Dat maakt me een gelukkiger en rijker mens. Dit album is de uiting daarvan. Ik noem het mijn cocktail vol liefde en grooves.”

Family & Friends is het tweede deel van een trilogie die Rosie begon met het album Breaking Cycles uit 2017. Binnenkort vertrekt ze naar haar geboorteland Kameroen om daar te werken aan het afronden van de trilogie. Hoe het derde deel eruit zal zien – een album of een theaterstuk bijvoorbeeld – is nog een verrassing, ook voor Rosie zelf.

Ntjam Rosie
Voordat ze op haar negende naar Nederland emigreerde woonde Ntjam Rosie in Kameroen. Ze groeide op met het geluid van trommels, het zingen in de kerk en de onmiskenbare groove van het land. Eenmaal in Nederland bleek ze goed te kunnen zingen. Ze nam zangles, studeerde aan het conservatorium en is sinds 2010 zelfstandig muzikant. Family & Friends is haar zesde studioalbum. Ntjam Rosie speelde op talloze Nederlandse podia en festivals en trad op in inmiddels meer dan twintig landen.
Naast haar eigen muzikale carrière was ze ook te zien in diverse theaterproducties waaronder We hadden liefde, we hadden wapens, met o.a. Huub van der Lubbe. Momenteel staat Rosie op de planken met de voorstelling van het Noord Nederlands Theater Dear Winnie, een voorstelling over Winnie Mandela.

Clubtour 2020
28 februari - Bird, Rotterdam (CD-presentatie)
29 februari - De Vorstin, Hilversum
10 maart - Paradiso Noord (Tolhuistuin), Amsterdam
13 maart - Gigant, Apeldoorn
14 maart - Mezz, Breda
26 maart - Paard, Den Haag
27 maart - Bibelot, Dordrecht
10 april - Kroepoekfabriek, Vlaardingen
25 april - Parterre, Basel (ZW)
29 april - TivoliVredenburg, Utrecht

ntjamrosie.com