Ntjam Rosie - update

op .

 125Ntjam Rosie door Barry Marré liggend low resDit voorjaar is Ntjam Rosie te zien in De Uitdaging, de succesvolle theaterproductie van Thijs Borsten, waarbij twee artiesten worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te treden. Daarnaast vervult Rosie een tweetal invalbeurten in de gelauwerde muziektheatervoorstelling Malcolm X, een productie van het Vlaamse KVS die zowel in Nederland als België te zien is. Momenteel werkt Ntjam Rosie met een gloednieuw productieteam aan de opvolger van Breaking Cycles (2017). Het nieuwe album verschijnt in oktober 2019. Rosie geeft op 16 juni tijdens Oerol een voorproefje van de nieuwe songs.

 

DE UITDAGING
In zijn productie De Uitdaging daagt pianist Thijs Borsten samen met zijn band steeds twee artiesten uit om buiten hun vertrouwde muzikale wereld te stappen. In eerdere edities waren bijvoorbeeld Mathilde Santing met Neco Novellas, Tania Kross met Carlos Denia en Frederique Spigt met Meral Polat te gast.
Ntjam Rosie gaat in maart en april de strijd aan met zanger en trompettist Jeroen Zijlstra. Deze muzikant schreef songteksten voor o.a. Mylène d'Anjou, Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli en kreeg in 2002 de Annie M.G. Schmidt Prijs voor het beste theaterlied.

MALCOLM X

De voorstelling Malcolm X is een meertalig theaterconcert met podiumtalent uit Brussel, Antwerpen, Amsterdam, Londen en daarbuiten. In urban kunstvormen als slam poetry en hiphop vertalen ze de strijd van Malcolm X naar de stad van vandaag. Ze houden tegelijk zijn erfenis én de hedendaagse samenleving tegen het licht.
Ntjam Rosie is in deze productie van het Vlaamse KVS te zien in de Stadsschouwburg in Utrecht op 22 maart en in NTGent op 6 april.

www.ntjamrosie.com