Ntjam Rosie - The One

op .

NTJAM ROSIE THE ONE COVER kleinNtjam Rosie brengt in februari 2015 haar nieuwe album THE ONE uit, wederom op haar eigen label Gentle Daze Records. Het album is de opvolger van AT THE BACK OF BEYOND (2013) waarmee Rosie een brug sloeg tussen jazz en popmuziek. Met THE ONE keert ze terug naar haar fundamenten: jazz, soul, gospel en world. Alle nummers zijn door Rosie zelf geschreven en dit keer ook door Rosie zelf geproduceerd. Ze liet zich inspireren door onder meer Patrice Rushen, India.Arie en Sade. Speciale features op THE ONE zijn er voor Pink Oculus, Eric Vloeimans en Ronald Snijders. Ntjam Rosie presenteert het nieuwe album op 12 februari in LantarenVenster in Rotterdam; dit is tevens de aftrap van de clubtour. Bekijk hier de videoclip van de nieuwe single DEAR TO ME.


Bekijk hier een akoestische live versie van de eerste single ‘The One’. 


NTJAM ROSIE
Na haar studie aan het conservatorium Codarts in Rotterdam en haar eerste album ‘Atouba’ (2008) maakt Ntjam Rosie een grote stap met het album ‘Elle ’ dat verschijnt in 2010. Met dit album vestigt ze definitief haar naam en wordt ze genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2011. Rosie is te zien op vele festivals als The Hague Jazz en North Sea Jazz Festival, doet een clubtour en geeft shows in China, Thailand, Zwitserland, Engeland en Turkije. In april 2012 brengt Rosie de live cd-dvd ‘Live at Grounds’ uit, gevolgd door het studioalbum ‘At the back of beyond’ in 2013. Met dit album speelt ze in Engeland, Korea, Turkije, Frankrijk en Tsjechië. In eigen land staat Rosie in de theaters in twee verschillende producties: MILES, samen met Michael Varekamp, en THE ONE, haar eigen voorstelling waarmee ze een voorproefje van het nieuwe album laat horen. Het album ‘At the back of beyond’ levert wederom een nominatie voor de Edison Jazzism Publieksprijs op en tevens wordt Rosie genomineerd voor een Radio 6 Award in de categorie ‘Beste Artiest Vrouw’. Op 13 februari 2015 verschijnt haar vierde studioalbum ‘The One’.

THE ONE
De nummers op THE ONE, allen door Ntjam Rosie zelf geschreven, gaan over het maken van keuzes, de eventuele gevolgen daarvan en ‘er toe doen’. Rosie: “Iedere relatie - met jezelf, je vrienden, je geloof, je beroep, je familie - komt tot stand door het maken van bepaalde keuzes. Elke keuze kan het verschil maken en heeft een bepaald resultaat. Hoe ga je daarmee om? Mijn persoonlijke verhaal hoor je in de liedjes.”
THE ONE is gemaakt met haar vaste band en voor het eerst produceerde Rosie de songs zelf, met geluidstechnicus Vincent Helbers aan haar zijde. Martin Fondse zorgde voor de strings en er zijn gastoptredens van vrienden en collega-kunstenaars Pink Oculus (rap), Eric Vloeimans (trompet), Ronald Snijders (fluit) en Lamin Kuyateh (kora). THE ONE werd gemasterd door Jay Franco (Sterling Sound, New York), die onder meer heeft gewerkt aan albums van Jordin Sparks, Chris Brown, Kelis en Erykah Badu.


CLUBTOUR THE ONE
12 februari 2015    Lantaren Venster, Rotterdam (CD-PRESENTATIE)
07 maart 2015    De Kelder, Amersfoort
19 maart 2015    P60, Amstelveen
21 maart 2015    Manifesto, Hoorn
27 maart 2015    Paard van Troje, Den Haag
28 maart 2015    W2, Den Bosch
    


www.ntjamrosie.com

Bekijk hier de videoclip van DEAR TO ME:
http://youtu.be/FMNzzZmlmhY