Ntjam Rosie - Edison-nominatie

op .

NtjamRosie AtTheBackOfBeyondkleinZangeres Ntjam Rosie lanceert vandaag de videoclip van haar nieuwe single ‘Thinkin’ about you’, afkomstig van het album ‘At the back of beyond’. Net als haar vorige cd ‘Elle’ (2010) is ‘At the back of beyond’ genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs. ‘At the back of beyond’ werd in maart van dit jaar uitgebracht op Rosie’s eigen label Gentle Daze Records en bevat wederom grotendeels zelf geschreven nummers. Tot 1 augustus kan er worden gestemd op de tien genomineerden via www.edisons.nl/jazz/stemmen.
Bekijk hier de nieuwe videoclip ‘Thinkin’ about you’.

 

AT THE BACK OF BEYOND
Ntjam Rosie was direct gegrepen door de uitdrukking ‘at the back of beyond’ (‘een bijzonder lastig te bereiken plek’) toen ze deze in de film ‘Black Narcissus’ hoorde. Rosie: “Mijn nieuwe album is meer van binnenuit en op mijzelf betrokken, het neemt je mee op een spirituele reis. Het gaat over goed en slecht, over intens leven en in evenwicht blijven. Ik ben onderdeel van mijn muziek en dat kan soms best intens zijn.” De songs op ‘At the back of beyond’ vormen een verhaal van zelfreflectie. Op het album ‘Elle’ beschreef Ntjam Rosie haar wereld alsof ze toeschouwer was zonder zelf deel te nemen. Ze wilde met haar nieuwe album meer van zichzelf laten zien. Tijdens haar eigen zoektocht leerde Rosie gitaar spelen: “Voor mijn nieuwe album moest het de gitaar zijn, daarmee kon ik uitdrukken wat ik wilde. Het is zo’n direct en open instrument”. Het album ‘At the back of beyond’ produceerde Rosie samen met Alexander van Popta en kwam mede tot stand dankzij steun van fans, die via de website Voordekunst.nl een donatie konden doen.


“Ntjam Rosie stáát er, in alles meer”
NRC HANDELSBLAD ****

“Rosie’s zoektocht naar the back of beyond -die o zo lastig te bereiken mythische plek- is er een van pure integriteit en schoonheid”
JAZZISM ****

“Haar zelfgeschreven liedjes stralen levenslust, passie en intimiteit uit. Bindende factor zijn Rosies adembenemend mooie vocalen, die zowel schitteren in uitbundige nummers als in fraaie ballades. Wat een stem!”
REVOLVER’s LUST FOR LIFE ****


LIVE
5 juli NOORD ZIE JAZZ, Galerie Untitled, Rotterdam (uitverkocht)
6 juli ROTTERDAM GOT SOUL, Lantaren Venster, Rotterdam
7 juli DE WERELD DRAAIT BUITEN, Westergasfabriek, Amsterdam