Ntjam Rosie 'At the back of beyond'

op .

NtjamRosie_AtTheBackOfBeyondkleinZangeres Ntjam Rosie lanceert op 15 maart haar nieuwe album ‘At the back of beyond’. Het album is de opvolger van ‘Elle’ (2010), dat warm ontvangen werd door de pers en waarmee Rosie genomineerd werd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2011. ‘At the back of beyond’ verschijnt op haar eigen label Gentle Daze Records en bevat wederom grotendeels zelf geschreven nummers. Ntjam Rosie presenteert het nieuwe album op maandag 18 maart in de Melkweg in Amsterdam, de dag dat ze 30 jaar wordt.
De eerste single Love is calling komt uit op 14 februari, Valentijnsdag.Over ‘At the back of beyond’
Ntjam Rosie was direct gegrepen door de uitdrukking ‘at the back of beyond’ (‘een bijzonder lastig te bereiken plek’) toen ze deze in de film ‘Black Narcissus’ hoorde. Rosie: “Mijn nieuwe album is meer van binnenuit en op mijzelf betrokken, het neemt je mee op een spirituele reis. Het gaat over goed en slecht, over intens leven en in evenwicht blijven. Ik ben onderdeel van mijn muziek en dat kan soms best intens zijn.” De songs op ‘At the back of beyond’ vormen een verhaal van zelfreflectie. Op het album ‘Elle’ beschreef Ntjam Rosie haar wereld alsof ze toeschouwer was zonder zelf deel te nemen. Ze wilde met haar nieuwe album meer van zichzelf laten zien. Tijdens haar eigen zoektocht leerde Rosie gitaar spelen: “Voor mijn nieuwe album moest het de gitaar zijn, daarmee kon ik uitdrukken wat ik wilde. Het is zo’n direct en open instrument”. Het album ‘At the back of beyond’ produceerde Rosie samen met Alexander van Popta en kwam mede tot stand dankzij steun van fans, die via de website Voordekunst.nl een donatie konden doen.  


Over Ntjam Rosie

Na haar studie aan het conservatorium Codarts in Rotterdam en haar eerste album ‘Atouba’ maakte Ntjam Rosie een grote stap met het album ‘Elle ’ dat verscheen in 2010. Met dit album vestigde ze definitief haar naam en werd ze genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2011. ‘Elle’ werd tevens uitgebracht in Japan, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Rosie was te zien op vele festivals als The Hague Jazz en North Sea Jazz Festival, deed een clubtour en gaf shows in China, Thailand, Zwitserland, Engeland en Turkije. In april 2012 bracht Rosie de live cd-dvd ‘Live at Grounds’ uit. In januari 2013 werd Rosie genomineerd voor de ELLE Personal Style Award van modemagazine ELLE. Helaas won Rosie niet, maar haar grootste prijs heeft ze al binnen: de realisatie van haar nieuwe album ‘At the back of beyond’.


Live
18 maart Melkweg, Amsterdam (CD-presentatie)
30 maart Bird, Rotterdam
20 april Tivoli De Helling, Utrecht
12 mei Mezz, Breda


www.ntjamrosie.com