Ntjam Rosie release live dvd

NtjamRosieLiveAtGrounds_kleinOp 20 april verschijnt de allereerste dvd inclusief live-cd van zangeres Ntjam Rosie. Het is een live registratie van het concert in Grounds, Rotterdam dat eind vorig jaar plaats vond. Centraal staan de nummers van Rosie’s laatste album ‘Elle’.

Vanavond is Ntjam Rosie te gast in De Wereld Draait Door voor de dwdd recordings (Nederland 3, 19:30 uur). Vervolgens vertrekt Rosie naar Duitsland (Jazzahead Bremen) en naar Engeland (London Jazz Cafe, support act voor Jesse Boykins III).

Op 20 april verschijnt de allereerste dvd inclusief live-cd van zangeres Ntjam Rosie. Het is een live registratie van het concert in Grounds, Rotterdam dat eind vorig jaar plaats vond. Centraal staan de nummers van Rosie’s laatste album ‘Elle’. Dit album verscheen in oktober 2010, kreeg veel lovende kritieken en werd genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs Jazz/World 2011.

Vanavond is Ntjam Rosie te gast in De Wereld Draait Door voor de dwdd recordings (Nederland 3, 19:30 uur). Vervolgens vertrekt Rosie naar Duitsland (Jazzahead Bremen) en naar Engeland (London Jazz Cafe, support act voor Jesse Boykins III). In de zomer staan Estland (Tallinn Jazz Festival) en Turkije (Istanbul Jazz Festival) op het programma.


Ntjam Rosie bracht in oktober 2010 haar album ‘Elle’ uit. Aan het album werkten onder meer de Engelse drummer Nathan Allen  mee (Faith Evans, Amy Winehouse) en bassist Alex Bonfanti (Joss Stone, Tom Jones). Beiden kwamen speciaal voor de cd-presentatie naar Nederland gevlogen. Daarna was Rosie te zien op vele festivals als The Hague Jazz, Jazz Festival Delft en North Sea Jazz Festival, in het najaar van 2011 gevolgd door een clubtour.

‘Elle’ werd de zomer van 2011 uitgebracht in Japan en op 30 maart 2012 in de GAS-landen (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland).