Ntjam Rosie release 'Elle'

op .

ntjam_rosie_albumcover_kleinDe prachtige Ntjam Rosie heeft als zangeres en songwriter een enorme groei doorgemaakt sinds haar debuutalbum. Nu, twee jaar later, verrast ze met haar nieuwe album ELLE. Rosie heeft zich laten inspireren door onder meer Stevie Wonder, George Duke en Miriam Makeba. Het resultaat is een heerlijk jazzy album met pop- en soul-invloeden. Ntjam Rosie presenteert ELLE op 6 oktober in De Doelen in Rotterdam en op 11 oktober in Paradiso in Amsterdam.

 


Over ELLE
Het album ELLE is bijna geheel Engelstalig en alle teksten zijn door Rosie zelf geschreven. Ook de composities nam ze grotendeels voor eigen rekening. Op het album zijn de soul-, jazz- en Afrikaanse en Braziliaanse ritme-invloeden duidelijk hoorbaar. Voor de opnamen van ELLE wist Rosie internationale muzikanten als Nathan Allen (Amy Winehouse, Faith Evans) en Alex Bonfanti (Tom Jones, Xantone Blacq) te strikken. Ook de Nederlandse bijdrage is talentvol: onder meer Ronald Snijders en Roël Calister verleenden hun medewerking. Het album is analoog opgenomen, met “live band” ingespeeld, wat zorgt voor een warme sound. ELLE is geproduceerd door Nelson & Djosa.

Over Ntjam Rosie
Sinds de release van haar eerste album Atouba (2008) is de uit Kameroen afkomstige Ntjam Rosie in een stroomversnelling geraakt. Ze studeerde af aan het Codarts Conservatorium en won de MCN World Up Award. Ook mocht Rosie de Music Matters Award in ontvangst nemen, waardoor ze in staat werd gesteld ELLE te maken en Rosie een jaar lang muziekambassadeur voor Rotterdam is. Daarnaast verzorgde Ntjam Rosie het naprogramma voor Erykah Badu, het voorprogramma voor Jose James en speelde ze op festivals als Dunya, The Hague Jazz, North Sea Jazz Roundtown en Mundial.

 

"Meteen valt me op dat ze een soort ‘natural stardom’ over zich heeft"
3VOOR12 over Rosie live

"Het geluid is soulvol, jazzy, stuwend, loom funky en mysterieus"
AD over het debuutalbum

"Gedurfd debuut .. We kunnen met zekerheid zeggen dat ze er wel komt"
Musicfrom.nl over het debuutalbum


NTJAM ROSIE LIVE
Woensdag 6 oktober 2010 De Doelen, Rotterdam
Maandag 11 oktober 2010 Paradiso, Amsterdam