Keep an Eye - The Records in Concert

op .

 125KEEP an EYE logo kleinKeep an Eye ‘The Records’ helpt artiesten bij hun start in de muziekwereld. Elk jaar krijgen jonge jazzbands de kans om geheel kosteloos een album op te nemen. De winnaars van vorig jaar, te weten SMANDEM, Idema/Serierse Quartet en Sam Newbould Quintet, presenteren hun album op 28 november in het Bimhuis tijdens Keep an Eye The Records in Concert. Dezelfde avond worden de drie nieuwe winnaars van The Records 2020 bekendgemaakt. De presentatie is in handen van Wilfried de Jong. Bekijk hier een trailer.

 

De nieuwe winnaars van The Records 2020 worden eerder die dag uit zeven finalisten gekozen door de jury, bestaande uit musici en professionals uit het werkveld. De finalisten worden geselecteerd op basis van inzendingen van jazzalumni van de Nederlandse Conservatoria. De drie winnende bands krijgen een volledig gefinancierde cd-productie ter waarde van 10.000 euro.

Keep an Eye 'The Records' is een project van de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation werkt samen met kunstvakopleidingen in heel Nederland en daarbuiten. De particuliere stichting zet zich in om jonge studerende muzikanten en kunstenaars te helpen bij de start van hun loopbaan. Met 'The Records' beoogt de Keep an Eye Foundation jaarlijks een aantal albumproducties van startende bands in Nederland financieel te ondersteunen en ze zo een vliegende start in hun loopbaan te kunnen bieden.

KEEP AN EYE THE RECORDS IN CONCERT -
Albumpresentaties winnaars The Records 2019
Zaterdag 28 november 2020 Bimhuis
Presentatie: Wilfried de Jong. Toegang: €5,- per concert (inclusief drankje)
18:45u Sam Newbould Quintet - 20:45u Idema/Serierse Quartet - 22:45u SMANDEM
(In verband met de huidige Corona-maatregelen is een reservering (per concert) nodig)


Sam Newbould Quintet
Het Sam Newbould Quintet, finalist van de Dutch Jazz Competition 2020 (bekendmaking februari 2021), staat onder leiding van de in Noord-Engeland geboren saxofonist Sam Newbould. Invloeden van Radiohead, Wayne Shorter, Engelse volksmuziek en 20e-eeuwse klassieke muziek worden samengebracht tot een mix van emotieve melodieën, weelderige harmonie en de energie van progressieve rock. Het nieuwe album, waarvan de release vanwege internationale opnamen in combinatie met de Coronasituatie is uitgesteld tot begin 2021, neemt de luisteraars mee op een reis door de mysterieuze hoeken van het Noord-Engelse platteland. Bogus Notus combineert het genot van thuis met de oncomfortabele positie van een buitenstaander, waarbij genres worden overschreden. Luister hier naar Concrete Caterpillar.

Idema/Serierse Quartet
Gekeken vanuit een meer klank-gebaseerd oogpunt streven Anna Serierse (vocalen) en Gijs Idema (gitaar) naar een unieke menging van zang en gitaar, ondersteund door de sterke basis van Cas Jiskoot (contrabas) en Tim Hennekes (drums). Het kwartet speelt al enkele jaren samen en speelde o.a. in het Bimhuis, op Jazzfest en het Grachtenfestival. ‘Beweging’ in de breedste zin van het woord was de grote inspiratiebron voor het debuutalbum Motus (vinyl- en cd-release 28 november). Het bewegen tussen verschillende plaatsen, beweging tussen verschillende scenes, het bewegen met en door elkaar, de beweging in jezelf. In de composities neemt het Idema/Serierse Quartet je mee in de beweging van hun geluid. Luister hier naar de eerste single Steady Goesoe.

SMANDEM
De debuut-EP Self-Titled van SMANDEM (vinyl-release 28 november) brengt een ode aan álle muziek die de bandleden inspireert. De jonge honden van SMANDEM laten zich niet limiteren tot één muziekstijl; de tracks op Self-Titled nemen je mee naar verschillende plekken op de wereld en vermengen invloeden uit de hiphop met Fela Kuti, Indonesische Gamelan en meer.
“De jazztraditie betekent voor ons een mengeling van verschillende stijlen en culturen. We delen een voorliefde voor hedendaagse populaire muziek en streven naar een sound die al onze invloeden samensmelt tot iets wat relevant is voor deze tijd.”, aldus de leden van SMANDEM. Luister hier naar Parasite feat. Pink Oculus.

Keep an Eye The Records Banner KLEIN

 

 

 

 

keepaneye.nl