Keep an Eye - The Records in Concert

op .

 125Keep an Eye The Records Martin Hafizi Half Easy Trio Tijs Klaassen Tijs Klaassen Quintet Guy Salomon Guy Salomon Project foto Karen van Gilst KLEINKeep an Eye ‘The Records’ helpt artiesten bij hun start in de muziekwereld. Elk jaar krijgen jonge jazzbands de kans om geheel kosteloos een album op te nemen. De winnaars van vorig jaar, te weten Guy Salamon Group, Half Easy Trio en Tijs Klaassen Quartet, presenteren hun album op 7 december in het Bimhuis tijdens Keep an Eye The Records in Concert. Dezelfde avond worden de drie nieuwe winnaars van The Records 2019 bekendgemaakt. De toegang is gratis. Bekijk hier de trailer van Keep an Eye The Records.


Deze nieuwe winnaars worden eerder die dag uit zeven finalisten gekozen door de jury, bestaande uit musici en professionals uit het werkveld. De finalisten worden geselecteerd op basis van inzendingen van jazzalumni van de Nederlandse Conservatoria. De drie winnende bands krijgen een volledig gefinancierde cd-productie ter waarde van 10.000 euro.

Keep an Eye 'The Records' is een project van de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation werkt samen met kunstvakopleidingen in heel Nederland en daarbuiten. De particuliere stichting zet zich in om jonge studerende muzikanten en kunstenaars te helpen bij de start van hun loopbaan. Met 'The Records' beoogt de Keep an Eye Foundation jaarlijks een aantal cd-producties van startende bands in Nederland financieel te ondersteunen en ze zo een vliegende start in hun loopbaan te kunnen bieden.
Keep an Eye The Records in Concert -
Winnaars The Records 2018, presentatie 7 december Bimhuis (20:00 uur, gratis toegang)

Guy Salamon Group
Deze uit Israël afkomstige drummer maakt niet alleen deel uit van het internationale PULL quartet, maar ook heeft hij zijn eigen 8-koppige band: de Guy Salamon Group. Salamon (1989) werkte in Nederland met onder andere Jesse van Ruller, Reinier Baas, Jasper Blom en Tineke Postma en hij is de vaste drummer van de band van The Voice of Holland-winnaar Jim van der Zee, van Fuensanta Mendez en Teis Semey. Salamon groeide op in Jeruzalem in een muzikale familie, waarna hij de Jerusalem School for the Arts en het Tel Aviv Conservatory doorliep. In 2014 verhuisde hij naar Nederland voor het Conservatorium van Amsterdam; deze opleiding voltooide hij in 2018. Het debuutalbum ‘Unfollow the Leader’, dat de Guy Salamon Group in het Bimhuis presenteert, omvat zelfgeschreven composities en een crossover van verschillende stijlen.

Half Easy Trio
Het uit Rotterdam afkomstige contemporary jazztrio Half Easy Trio bestaat uit de Hongaarse drummer Martin Hafizi (Codarts Rotterdam), de Oostenrijkse bassist Johannes Fend (Codarts Rotterdam) en de Duitse pianist Franz von Chossy (Conservatorium van Amsterdam, Manhattan School of Music). Op het debuutalbum dat in december 2019 verschijnt staan composities van de hand van Hafizi. Met de door Hongaarse folklore muziek, klassieke muziek en allerhande jazzstijlen geïnspireerde vijf ‘hoofdstukken’ zoekt het trio op ‘Dark is Bright’ de grenzen op.

Tijs Klaassen Quintet
Het Tijs Klaassen Quintet bestaat uit jonge musici uit de Amsterdamse jazzscene: naast naamdrager en bassist Tijs Klaassen zijn dit Mo van der Does (saxofoon), Matthias van den Brande (tenorsaxofoon), Floris Kappeyne (piano) en Wouter Kühne (drums). Het debuutalbum ‘Clavius’, dat op 7 december wordt gepresenteerd, biedt de luisteraar een balans tussen composities en improvisaties en een blend van stijlen waarin bijvoorbeeld vintage 80s synths en West Afrikaanse drumritmes terug te horen zijn. Composer Tijs Klaassen haalde zijn inspiratie uit zowel het werk van 20e eeuwse Europese componisten als de hedendaagse New Yorkse jazzscene.