Karsu - clubtour najaar

op .

Karsu door Ruud Janssen KLEINDe Amsterdamse zangeres en pianiste Karsu, bekend om haar unieke Engels- en Turkstalige blend van pop, jazz en world en haar energieke performance, is dit najaar te zien op de Nederlandse poppodia. Ze toert langs onder meer TivoliVredenburg (Utrecht), De Oosterpoort (Groningen) en Het Paard (Den Haag), om op 23 december 2021 de tour af te sluiten in de grote zaal van Paradiso, Amsterdam. In aanloop naar de clubtour verschijnt op 1 juli haar nieuwe single Sonunda, dat Eindelijk betekent. Een in eerste instantie luchtig klinkend nummer; echter, Karsu vertelt in deze song over vertrouwen en bedrog. Bekijk hier de videoclip van Sonunda.

 

Na de release van het album Karsu (2019) en de bijbehorende succesvolle clubtour (live recensie Volkskrant), stond voor 2020 een wereldtour op het programma. Karsu zou onder meer Amerika, Canada en Rusland aandoen. De uitbraak van COVID-19 gooide roet in het eten. Karsu zat echter niet stil; ze gaf vanachter haar vleugel thuis veel online concerten, verzorgde een live stream vanuit De Doelen (recensie Trouw), deed een Empty Concertgebouw Session, maakte een videoclip in haar woonkamer en schoot een videoclip in de stille straten van Amsterdam, en pakte haar hobby koken op; de filmpjes van Karsu’s Kitchen op YouTube hebben duizenden views. Op Instagram maakte ze live Turkse pizza’s, samen met ruim 9.000 volgers. Karsu heeft sinds begin dit jaar een maandelijkse foodcolumn in Chantal Janzen’s magazine &C.

NIEUWE MUZIEK EN CLUBTOUR
Op 1 juli verschijnt de nieuwe single Sonunda, geschreven door Karsu in samenwerking met Mart Jeninga (muziek) en de populaire Turkse singer-songwriter Kalben (tekst). De duistere sfeer van de videoclip, geschoten in een leeg Paradiso, weerspiegelt de donkere tekst over bedrog. Op Karsu’s website staat een vertaling van de tekst.
De single is een eerste voorproefje van meer nieuwe muziek, dat Karsu samen met haar band zal laten horen tijdens de uitgebreide tour langs de popzalen. Deze clubtour start op 25 november in Enschede en eindigt op 23 december in de grote zaal van Paradiso, Amsterdam.

CLUBTOUR NAJAAR 2021
25 november 2021 Metropool - ENSCHEDE
26 november 2021 TivoliVredenburg - UTRECHT
27 november 2021 Burgerweeshuis - DEVENTER
2 december 2021 Musis - ARNHEM
3 december 2021 Effenaar- EINDHOVEN
4 december 2021 Paard -DEN HAAG
8 december 2021 Mezz - BREDA
9 december 2021 Podium De Victorie - ALKMAAR
11 december 2021 Bird - ROTTERDAM
15 december 2021 De Oosterpoort - GRONINGEN
17 december 2021 Muziekgieterij - MAASTRICHT
19 december 2021 De Harmonie - LEEUWARDEN
23 december 2021 Paradiso - AMSTERDAM

Karsu.nl

Fotografie - Ruud Janssen