Karsu - album en clubtour

op .

Karsu Karsu albumcover kleinOp 10 oktober 2019 brengt Karsu een nieuw album uit, simpelweg getiteld ‘Karsu’. Voor het eerst durft ze - in deze tijd van social media druk - haar onzekerheden te tonen en haar twijfels te uiten, maar bijt ze ook van zich af in wederom zelfgeschreven Turkse en Engelstalige nummers. Ze stelt universele vragen als ‘Waarom doen we wat we doen? Voor Wie? Voor Wat?’ De release wordt gevolgd door een clubtour, die van start gaat in de Oosterpoort op 25 oktober en haar ook onder meer naar de Melkweg en TivoliVredenburg brengt.
De video van de eerste single Itiraf is inmiddels bijna 800.000 keer bekeken.

Karsu: “In deze tijd van 'streven naar perfectie' is er een tegengeluid nodig. We leven in een tijd waarin iedereen een mening over elkaar heeft en zich gelegitimeerd voelt om die te pas en te onpas met de wereld te delen. Onzekerheden worden verhuld met fillers en filters. We nemen beslissingen in het leven om een ander te pleasen, erbij te horen of om te laten zien dat we ertoe doen, en hebben daar vervolgens de bevestiging van een ander voor nodig. Er is echter maar één stem waar je naar moet luisteren en dat is die van jezelf. Wat wil jij? Leef je eigen leven, het is namelijk van jou.”

Er zijn inmiddels twee video’s uitgebracht van het nog te verschijnen album, van Itiraf (‘bekentenis’) en Sana Ne (‘bemoei je met je eigen zaken').

Over Karsu
Zangeres en pianiste Karsu Dönmez (Amsterdam, 1990) heeft in haar nog jonge carrière al in meer dan twintig landen opgetreden, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. In september 2015 verscheen haar tweede studioalbum ‘Colors’, waarvoor ze in juni 2016 een Edison in ontvangst mocht nemen. In 2017 speelde ze in de theaters ‘Play My Strings’. In 2018 volgde de tour ‘Karsu plays Atlantic Records’. Daarna tourde Karsu opnieuw in vele landen, zoals recentelijk bijvoorbeeld in Litouwen, en is haar ster reizende in Turkije, waar haar concerten steevast uitverkocht zijn.

Clubtour 2019
25 oktober Oosterpoort, Groningen
26 oktober Melkweg, Amsterdam
01 november Burgerweeshuis, Deventer
02 november Paard, Den Haag
07 november Doornroosje, Nijmegen
08 november Metropool, Enschede
13 november 013, Tilburg
16 november Muziekgieterij, Maastricht
22 november Grounds, Rotterdam
23 november TivoliVredenburg, Utrecht

www.karsu.nl