Karsu - Edison

op .

Edison 2016 foto Joke Schot 16 Medium 125Afgelopen vrijdag mocht Karsu de Edison Jazzism Publieksprijs in ontvangst nemen! De zangeres ontving de prijs voor haar album Colors tijdens de Edison Jazz/World avond. Een volledig verraste en emotionele Karsu vertelde presentator Wilfried de Jong dat ze dit als een grote overwinning zag: “Ik ben ooit afgewezen voor het Conservatorium en ik heb altijd het gevoel gehad dat ik een buitenbeentje was, dat ik er niet echt bij hoorde. Dat ik nu naast geweldige artiesten als Sabrina Starke en Gare du Nord genomineerd was en dan ook nog eens echt met de prijs naar huis ga, is een stuk erkenning waar ik zo naar verlangde.”

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Mensen konden in de afgelopen maanden via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. De winnaar werd vrijdag 24 juni 2016 bekend gemaakt tijdens Edisons Jazz/World in de Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Zangeres Karsu is pas 26 jaar maar heeft nu al in meer dan vijftien landen opgetreden, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. In september 2015 verscheen haar tweede album COLORS, de opvolger van CONFESSION uit 2012. Opnieuw een jazzy album, maar COLORS heeft meer kleur, vrolijkheid en kent meer invloeden uit de popmuziek. De nummers zijn overwegend Engelstalig maar Karsu laat in drie songs ook haar Turkse roots horen. Het album is geproduceerd door Nelson & Djosa (o.a. Ntjam Rosie).

Bekijk hier de nieuwe videoclip van Domates Biber Patlican:
https://youtu.be/jQdgKYPgqxM

Turn It Around:
https://www.youtube.com/watch?v=tsOdEH_O_dM

Monday:
https://www.youtube.com/watch?v=fnhFlAdFyks

www.karsu.nl

Foto: Joke Schot