Karsu - Colors

op .

Karsu Colors albumcover KLEINZangeres Karsu is pas 25 jaar maar heeft nu al in meer dan vijftien landen opgetreden, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. Op 11 september verschijnt haar tweede album COLORS, de opvolger van CONFESSION uit 2012. Opnieuw laat ze zich van haar jazzy kant horen, maar COLORS heeft meer kleur, vrolijkheid en kent meer invloeden uit de popmuziek. Op woensdag 16 september presenteert ze samen met haar band het album in Paradiso Noord (Tolhuistuin) in Amsterdam, waarna een clubtour volgt.
Bekijk hier de videoclip van de eerste single TURN IT AROUND. Bekijk hier de nieuwe videoclip MONDAY.

 


Over KARSU
Karsu (1990) is een Nederlandse zangeres/pianiste/singer-songwriter met Turkse roots. Na jarenlang alleen muziek te hebben gemaakt in het restaurant van haar vader, werd Karsu in 2007 (ze was toen 17) uitgenodigd om te komen spelen in Carnegie Hall in New York. Dit werd opgepikt door de Nederlandse media en uit landen als Indonesië, Duitsland, Suriname, Brazilië en Groot-Brittannië kwamen vervolgens uitnodigingen om op te komen treden. Karsu’s eerste (live)album LIVE AAN ’T IJ verscheen in 2010. In 2012 bracht ze in eigen beheer haar debuut studioalbum CONFESSION uit, een album met Turkse en Engelstalige nummers, grotendeels zelfgeschreven. Datzelfde jaar ging de documentaire KARSU: I HIDE A SECRET, gemaakt door Gouden Kalf winnares Mercedes Stalenhoef, in première tijdens het IDFA. Inmiddels heeft Karsu voor een derde keer in Carnegie Hall gestaan, stond ze  twee keer op het North Sea Jazz Festival, in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam, speelde ze in meer dan 15 landen en mocht ze de Plattino Award in ontvangst nemen in Duitsland, de Silver Horse Award in Frankrijk en werd Karsu uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke Nederlanders van Turkse origine van de afgelopen vijftig jaar. In mei 2015 speelde Karsu op de openingsavond van het Holland Festival in Koninklijk Theater Carré.
Op 11 september 2015 verschijnt haar tweede album COLORS.

Over COLORS
Het nieuwe album is een mix van jazz, pop en world. Karsu schreef op één song na alle nummers zelf, waarvan een aantal samen met haar producers Nelson & Djosa (Giovanca, Ntjam Rosie). Dit duo produceerde ook het debuutalbum. Artiesten als Lorde, Lauren Hill, Stromae en de Nederlandse zangeres Wende vormden een inspiratiebron voor Karsu tijdens het schrijfproces. De nummers zijn overwegend Engelstalig maar Karsu laat in drie songs ook haar roots horen. Voor het eerst schreef ze zelf Turkse teksten: ‘Birak beni böyle' (kijk niet meer naar mij om) en ‘Bekledim’ (ik heb op je gewacht).  

Karsu LIVE:
16 september 2015 - Paradiso Noord (Tolhuistuin), Amsterdam CD-PRESENTATIE
27 september 2015 - Tivoli De Helling, Utrecht
02 oktober 2015 - Bird, Rotterdam
23 oktober 2015 - Gebr. Nobel, Leiden
06 november 2015 - P3, Purmerend

www.karsu.nl