Karsu - nieuwe single

op .

Karsu kleinOp 11 september 2015 verschijnt het nieuwe album COLORS van zangeres/pianiste/singer-songwriter Karsu. Het is de opvolger van haar debuutalbum CONFESSION uit 2012. De eerste single van het nieuwe album, TURN IT AROUND, komt deze week uit. Karsu heeft het nummer zelf geschreven. Bekijk hier de videoclip van TURN IT AROUND.

Op zaterdag 30 mei treedt Karsu op tijdens de opening van het Holland Festival in Koninklijk Theater Carré. Daarna is ze te gast in de Tv-uitzending rondom het Holland Festival (NPO2, 22:35u). Op zondag 31 mei is een herhaling van de documentaire KARSU: I HIDE A SECRET op NPO2 om 17:10u.


Over Karsu

Karsu (1990) is een Nederlandse zangeres/pianiste/singer-songwriter met Turkse roots. Na jarenlang alleen muziek te hebben gemaakt in het restaurant van haar vader, werd Karsu in 2007 (ze was toen 17) uitgenodigd om te komen spelen in Carnegie Hall in New York. Dit werd opgepikt door de Nederlandse media en uit landen als Indonesië, Duitsland, Suriname, Brazilië en Groot-Brittannië kwamen vervolgens uitnodigingen om op te komen treden. In 2012 bracht ze in eigen beheer haar debuutalbum CONFESSION uit, een album met Turkse en Engelstalige nummers, grotendeels zelfgeschreven. Datzelfde jaar ging de documentaire KARSU: I HIDE A SECRET, gemaakt door Gouden Kalf winnares Mercedes Stalenhoef, in première tijdens het IDFA. Inmiddels heeft Karsu voor een derde keer in Carnegie Hall gestaan, stond ze  twee keer op het North Sea Jazz Festival, in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam, speelde ze in meer dan 15 landen en mocht ze de Plattino Award in ontvangst nemen in Duitsland, de Silver Horse Award in Frankrijk en werd Karsu uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke Nederlanders van Turkse origine van de afgelopen vijftig jaar.
Op 11 september 2015 verschijnt haar tweede album COLORS.

    
www.karsu.nl