Karsu ambassadeur MasterPeace

op .

albumhoes_Karsu_Confession_kleinZangeres en pianiste Karsu Dönmez is gevraagd ambassadeur te worden van MasterPeace. MasterPeace is trots dat Karsu zich wil inzetten om te zorgen dat de doelstelling van MasterPeace en daarmee ‘Music above Fighting’ een podium krijgt. Dit doet zij in Nederland, maar ook internationaal. Speciaal voor MasterPeace heeft Karsu een Peace Song geschreven, welke zij op 5 mei voor het eerst ten gehore brengt. Op deze dag treedt Karsu op tijdens de Bevrijdingsfestivals in Amsterdam en Zwolle.

 

Let's raise our hands for the people in those lands” – Karsu


Over Karsu
Karsu werd in 1990 geboren in Amsterdam. Ze is vernoemd naar het Turkse dorp Karsuköyü, waar haar ouders vandaan komen. Van jongs af aan is Karsu bezig met het maken van muziek. Ze schrijft en componeert haar eigen songs, die een mix vormen van jazz, blues, pop en etnische invloeden. Haar teksten gaan niet alleen over liefde en verdriet, maar zijn ook een weergave van het dagelijkse leven. Karsu’s debuutalbum ‘Confession’ verscheen eind 2012 en kreeg lovende kritieken. Zo schreef bijvoorbeeld NRC Handelsblad: “Kundig en ietwat theatraal krult en kruidt Karsu de noten, met een gracieuze dynamiek. Een overtuigend debuut”. Ondanks haar jonge leeftijd (23 jaar) heeft Karsu al op vele nationale en internationale podia gestaan, waaronder het Concertgebouw te Amsterdam, het North Sea Jazz Festival, Istanbul Jazz Festival en drie keer in de legendarische Carnegie Hall in New York.

Over MasterPeace
MasterPeace is een nieuwe, internationale vredescampagne die met muziek, kunst en evenementen miljoenen mensen en bedrijven actief wil betrekken bij ‘’peacebuilding’’ en het terugdringen van gewapende conflicten. Ze zijn in 35 landen actief, waaronder veel (voormalige) conflictgebieden. Op Facebook is MasterPeace een van de snelst groeiende ‘social causes’ ter wereld.  Op 21 september 2014, de Internationale Dag van Vrede, organiseert MasterPeace het meest hartverwarmende vredesconcert ooit. Topartiesten, wereldleiders en artiesten uit conflictgebieden komen samen om zich in te zetten voor 3D: ‘Dialogue, Development & Disarmament’. Kaartjes voor het concert zijn niet te koop, maar kunnen worden verdiend door voor vrede aan de slag te gaan. Bouw mee aan MasterPeace: www.masterpeace2014.nl .


Karsu LIVE:
5 mei Bevrijdingsfestival (Westergas), Amsterdam (13:00 uur)
5 mei Bevrijdingsfestival, Zwolle (20:00 uur)