Karsu weer naar Carnegie Hall New York

albumhoes_Karsu_Confession_kleinZangeres en pianiste Karsu treedt op donderdag 29 november voor de derde keer op in de fameuze Carnegie Hall in New York. Vijf jaar geleden, ze was 17 jaar, speelde Karsu hier voor het eerst tijdens The Netherlands American Trust Concert. Ze was toen een van de geselecteerde jonge talenten. Dit keer heeft de organisatie Karsu gevraagd juist nieuwe talenten te begeleiden en samen met hun op te treden. Het repertoire bestaat deze avond grotendeels uit nummers van Karsu’s debuut studioalbum ‘Confession’ dat een aantal weken geleden uitkwam.Karsu was in 2009 voor de tweede keer te gast in Carnegie Hall, ter gelegenheid van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Amerika en Nederland. Ze trad toen op met het New York Pops Orchestra. Donderdag aanstaande speelt ze voor de derde keer in deze prachtige locatie. Daarnaast geeft Karsu vrijdag 30 november een concert in Rockwood Music Hall in New York.

Op zaterdag 17 november ging de documentaire KARSU (gemaakt door Gouden Kalf winnares Mercedes Stalenhoef) in première in een bomvolle Zaal 1 van Tuschinski, tijdens het Internationale Documentaire Filmfestival Amsterdam 2012 (IDFA). Bekijk hier de trailer.


“Kundig en ietwat theatraal krult en kruidt Karsu de noten, met een gracieuze dynamiek. Een overtuigend debuut”
NRC ****

“Karsu is één van de voornaamste jonge talenten van een nieuwe generatie muzikanten en kon wel eens uitgroeien tot een nieuw jazzfenomeen”
Nu.nl ****

“Opvallend mooi debuut!”
Jazzism ****½