Typhoon & Amsterdam Sinfonietta - tour

op .

 125Portret Typhoon Ferdy Damman KLEINMet de jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ gaat strijkorkest Amsterdam Sinfonietta een samenwerking aan met artiesten van buiten de klassieke wereld, waarbij beide partijen uit hun comfortzone stappen. Elk jaar weer zorgt de kruisbestuiving, met in de laatste editie Rufus Wainwright, voor uitverkochte zalen. De eerstvolgende tour in januari 2018 is met zanger en rapper Typhoon, geliefd om zijn overtuigende podiumpresentatie en betrokken teksten, en met special guest Jef Neve, de succesvolle Belgische jazzpianist. De kaartverkoop start woensdag 1 maart om 10:00 uur via www.sinfonietta.nl.


TYPHOON
Typhoon gooide hoge ogen met zijn album ‘Lobi Da Basi’, waarvoor hij o.a. twee Edisons ontving, en is tevens een geliefde live performer. Dat bewees hij samen met zijn Titanenband op nagenoeg álle podia in ons land. Hij speelde op festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz, verkocht al zijn clubshows uit, stond twee keer in een uitverkocht AFAS Live (Heineken Music Hall) en was huisband bij DWDD.
Typhoons werk is spannend, impulsief en grensverleggend. En passant ontstaan de meest ongebruikelijke muzikale combinaties tussen stijlen als blues, surfrock, jazz, hiphop, chansons en soul.
Deze maand is hij gestart met zijn uitverkochte theatertour ‘Moro Lobi’ waarin hij terug keert naar de basis in een kleinere setting.

JEF NEVE
Pianist Jef Neve is de succesvolste Belgische jazzmuzikant van het moment. In zijn composities komt zijn klassieke opleiding tot uiting, evenals zijn affiniteit met de muziek van Joni Mitchell, Radiohead en leermeester Brad Mehldau. Hij toerde o.a. met artiesten als Gabriel Rios en José James.
In België is Neve een graag geziene gast op zowel grote jazz- als popfestivals. Ook speelde hij zich in de kijker door pianopartijen van de met Oscars bekroonde film ‘The Artist’ in te spelen. Na enkele platen als trio – en tevens de met octet uitgevoerde LP ‘Sons of the New World’ (2013) – verscheen eind 2014 Neve’s eerste soloalbum, One’. In maart 2017 verschijnt zijn nieuwste album ‘Spirit Control’ met o.a. een Nederlandse feature van trompettist Teus Nobel.

AMSTERDAM SINFONIETTA
Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel.
Met de jaarlijkse ‘Breder dan klassiek’ tour deelden ze eerder het podium met o.a. Wende, Patrick Watson, De Dijk en Rufus Wainwright.

AMSTERDAM SINFONIETTA MET TYPHOON EN SPECIAL GUEST JEF NEVE
‘BREDER DAN KLASSIEK’ CONCERTDATA:
Do 4 januari 2018, Arnhem, Musis
Vr 5 januari 2018, Zwolle, Theater De Spiegel
Za 6 januari 2018, Leiden, Stadsgehoorzaal
Ma 8 januari 2018, Groningen, De Oosterpoort
Di 9 januari 2018, Amsterdam, Concertgebouw
Wo 10 januari 2018, Utrecht, TivoliVredenburg
Vr 12 januari 2018, Tilburg, Concertzaal
Za 13 januari 2018, Eindhoven, Muziekgebouw Eindhoven
Zo 14 januari 2018, Enschede, Muziekcentrum
Di 16 januari 2018, Heerlen, Theater Heerlen