Tour met Wouter Hamel, Ruben Hein, Kris Berry

Amsterdam Sinfonietta credit Marco Borggreve KLEIN125Met de jaarlijkse concertserie ‘Breder dan klassiek’ zoekt strijkorkest Amsterdam Sinfonietta de grenzen op van de klassieke muziek en werkt samen met bekende artiesten uit de pop- en jazzwereld. De Noorse singer-songwriter Ane Brun stond gepland voor de komende tour in januari. Zij heeft helaas wegens ziekte alle concerten moeten annuleren. Haar plaats wordt ingenomen door Wouter Hamel, Ruben Hein en Kris Berry, die allen afgelopen maand Radio 6 Soul & Jazz Awards in de wacht sleepten.Eerdere gasten van Amsterdam Sinfonietta waren onder meer Cristina Branco, Wende Snijders en afgelopen jaar Ellen ten Damme. Het orkest is blij met de samenwerking met maar liefst drie artiesten voor de komende tour. Wouter, Ruben en Kris gaan niet alleen de samenwerking met het orkest aan, maar ook met elkaar: in verschillende combinaties brengen ze een frisse mix van soul en jazz met een vleugje klassiek.


Over Wouter Hamel
De in Den Haag geboren jazzmusicus Wouter Hamel (1977) won in 2005 met glans de eerste prijs van het Jazz Vocalisten Concours. Nadat hij in 2009 een wereldwijd platencontract tekende met het Britse label Decca (Universal), nam zijn carrière een hoge vlucht. Hamel maakt jaarlijks tournees naar Zuid-Korea en Japan. Zijn laatste album ‘Lohengrin’ verscheen in 2011 en is zijn meest persoonlijke en experimentele album tot nu toe. Met het lied ‘Demise’ won hij onlangs de Radio 6 Soul & Jazz Award in de categorie ‘Beste Song’.


Over Ruben Hein
Zanger en pianist Ruben Hein (1982) studeerde aanvankelijk als hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2007 deed hij bij wijze van experiment mee aan het Jazz Vocalisten Concours en werd tot zijn grote verrassing tweede. Als pianist van Hans Teeuwen, Benjamin Herman en Pete Philly & Perquisite stond hij op festivals als Lowlands en North Sea Jazz Festival. Maar Rubens droom was een eigen album als zanger en pianist. In 2010 tekende hij een platencontract bij het beroemde label Blue Note en verscheen zijn eerste album ‘Loose Fit’. Van dat album verschenen later twee variaties, waaronder de registratie van een live concert met het Metropole Orkest in Carré. Ruben won in oktober 2012 de Radio 6 Soul & Jazz Award in de categorie ‘Beste Artiest Soul’.


Over Kris Berry
In het voorjaar van dit jaar bracht Kris Berry (1982) haar debuutalbum ‘Marbles’ uit, dat vanuit het niets binnen kwam op nummer 9 in de Album Top 100. De van Curaçao afkomstige zangeres werd meteen vergeleken met artiesten als Caro Emerald of zelfs Billy Holiday en kreeg een uitnodiging van het North Sea Jazz festival. Haar muziek laat zich omschrijven als een mix van pop, jazz, rhythm&blues, folk en Caribische klanken. Afgelopen maand won ze de Radio 6 Soul & Jazz Award in de categorie ‘Beste Soul & Jazz Talent’.CONCERTDATA

Wo 9 januari 2013, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven

Do 10 januari 2012, Muziekcentrum Enschede

Vr 11 januari 2013, Concertzaal Tilburg

Za 12 januari 2013, Stadsgehoorzaal Leiden

Wo 16 januari 2013, Concertgebouw Amsterdam

Do 17 januari 2013, De Oosterpoort Groningen

Za 19 januari 2013, Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam