Roos Blufpand - theatertour

op .

Roos Blufpand door Merlijn Doomernik vierkant KLEINDeze maand start de nieuwe theatertour van maar liefst 28 shows van singer-songwriter Roos Blufpand. Net als haar album HOE DAN, dat eerder dit jaar verscheen, is deze tour ook zoveel mogelijk duurzaam georganiseerd. Zo reist de band per tourbus op groen gas, wordt de CO2 uitstoot van de gereden kilometers (ook van het publiek!) gecompenseerd en is de merchandise van milieuvriendelijk materiaal.

Bekijk hier de nieuwe live videoclip van ALLEEN MAAR LIEFDE.

Roos Blufpand - Hoe dan

op .

albumcover Roos Blufpand HOE DAN kleinOp 5 februari 2016 verschijnt het nieuwe album van Roos Blufpand. HOE DAN bevat net als het debuutalbum IK BEN (2014) alleen maar zelfgeschreven Nederlandstalige (pop)nummers. Dit keer is het werk iets steviger, mede door de productie van Jurriaan JJ Sielcken (Jett Rebel, Lucas Hamming). HOE DAN geeft Roos’ interne strijd weer. Hoe kun je je steentje bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd gewoon genieten van het leven? Het album is zo duurzaam mogelijk opgenomen: in een boerderij op groene stroom, er is gebruik gemaakt van elektrisch vervoer en de hoes van het album is van gerecycled karton, om zo maar even een paar zaken te noemen. Vanaf februari 2016 toert Roos met haar band door het land. Bekijk hier de videoclip van de eerste single HEET. Bekijk hier de nieuwste videoclip IK HEB JE LIEF.

Roos Blufpand - Afscheid

op .

Roos Blufpand - Ik ben - albumcover high resIn mei 2014 verscheen het debuutalbum ‘Ik ben’ van de 22-jarige zangeres en pianiste Roos Blufpand. Een van haar liedjes is ‘Afscheid’, een nummer met een grote persoonlijke lading. De bijbehorende videoclip is dicht bij de tekst gehouden. Roos brengt het lied de komende periode live ten gehore tijdens haar theatertour. Het eerste concert in Theater Walhalla in Rotterdam op 22 februari is uitverkocht en wordt verplaatst naar de grote zaal, Kantine Walhalla.

Bekijk hier de videoclip van ‘Afscheid’.

Roos Blufpand - videoclip en tour

op .

Roos Blufpand - Ik ben - albumcover high resDe 21-jarige zangeres en pianiste Roos Blufpand bracht voor de zomer haar eerste volledige album ‘Ik ben’ uit. Op het album staan door Roos zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes. Een daarvan is ‘Veranderd’, waarvan vandaag de videoclip verschijnt. Het nummer gaat over de angst en stress van de tijd die zo snel verstrijkt en tegelijkertijd de rust die je voelt als je je daar gewoon bij neerlegt. Vanaf januari 2015 toert Roos met haar band langs de Nederlandse theaters.

Bekijk hier de nieuwe videoclip.

Roos Blufpand - 'Ik ben'

op .

Roos Blufpand - Ik ben - albumcover high resDe 21-jarige zangeres en pianiste Roos Blufpand komt in mei met haar eerste volledige album ‘Ik ben’. Op het album staan door Roos zelfgeschreven Nederlandstalige nummers die gaan over begrip, hoop, optimisme en de weg naar volwassenheid. Het werk van onder meer Frank Boeijen, Maarten van Roozendaal, Amos Lee en Lieve Hugo vormde een bron van inspiratie. Naast de eigen Nederlandstalige nummers kent het album een Surinaamse traditional, waar Roos in aanraking mee kwam door een uitvoering van Lieve Hugo. Op 16 mei presenteert Roos samen met een zevenkoppige band het album in Cultura in Ede. Daarna volgen nog twintig concerten door Nederland. ‘Ik ben’ ligt vanaf 23 mei in de winkels.