Montis, Goudsmit & Directie - debuutalbum

op .

 125Montis Goudsmit Directie Taste of Culture albumcover KLEINAl even op het podium te horen, maar dan nu eindelijk ook vastgelegd; op 29 november 2019 verschijnt het debuutalbum van Montis, Goudsmit & Directie met daarop tien eigen composities en een bewerking van een song van Stevie Wonder en Al Green. Ook gitaarvirtuoos Jan Akkerman werkte mee aan het album. De heren presenteren Taste of Culture op donderdag 5 december in Paradiso in Amsterdam. Luister hier naar een track van het album.Na ruim drie jaar in deze bezetting samen op het podium gestaan te hebben, waarbij ze veelal standards en funky covers speelden, is het trio Montis, Goudsmit & Directie een geoliede machine geworden en besloten ze dat het tijd werd voor eigen nummers. De heren trokken zich terug in een klooster in Roosendaal, waar ze het grootste deel van Taste of Culture schreven en arrangeerden. Ook coverde het trio op geheel eigen wijze Living For The City (Stevie Wonder) en Let’s Stay Together (Al Green), waarmee ook Tina Turner in 1983 een hit scoorde. Op het nummer Jan horen we een gitaarsolo van de man aan wie dit nummer werd opgedragen, de vaderlandse gitaarlegende Jan Akkerman.

MONTIS, GOUDSMIT & DIRECTIE
Frank Montis werd thuis als kind al verleid door de klanken van het Hammond-orgel en speelde onder meer bij Jazzinvaders, Delmontis en Gare du Nord.
Gitarist Anton Goudsmit mocht in 2010 de Boy Edgar Prijs in ontvangst nemen. We kennen Goudsmit van onder andere New Cool Collective en de Ploctones.
Allround drummer Cyril Directie kent een lang huwelijk met Hans Dulfer, met wie hij vorig jaar het album Duo Dulfer Directie uitbracht. Daarnaast had Cyril talloze samenwerkingen met grote namen in de pop en de rock als Kane, Candy Dulfer en Marcus Miller.

LIVE
5 december 2019 Paradiso, Amsterdam (CD-presentatie)

www.montisgoudsmitdirectie.com