Ming's Pretty Heroes - nieuwe videoclips

op .

Mings Pretty Heroes - Roots and Bones albumcover KLEINMing’s Pretty Heroes bracht afgelopen maand in aanloop naar de albumrelease van ‘Roots and Bones’ twee nieuwe singles uit: ‘Lovemakers Heartbreakers’ en ‘Mainstream Lover’. Vanaf vandaag zijn de bijbehorende videoclips, geregisseerd door Boje Ploeg, te zien op Youtube.

Hoewel beide clips in een andere setting afspelen zijn ze aan elkaar verbonden. De video’s zijn in een loop te bekijken; het einde van de ene video is juist het begin van de andere.

 Mainstream Lover
Voor de video van Mainstream Lover vroeg zangeres Ming choreograaf en danser Stein Fluijt (Conny Janssen Danst) een choreografie te maken. Met het gegeven dat, om een betere lover te zijn, je de liefde eerst moet toelaten, dacht hij onder andere aan wat The Beatles zongen "Remember, to let her into your heart, then you can start to make it better". Het duet tussen de twee mannen in de video vertelt hoe één man een gedeelte van zichzelf tegenkomt. Eerst zijn ze verwijderd, dan ontmoeten zij elkaar en dan is er zelfs contact. De tweede danser in de video is Jean Gabriel Maury van het Scapino Ballet.

Lovemakers Heartbreakers
De verhalen van Ming en haar beste vrienden, vormden de inspiratie voor Lovemakers Heartbreakers. In één autorit zien we hoe het stel de zeer herkenbare facetten van een relatie mee maakt: sleur, verliefdheid, afstoten en aantrekken, alles onder het toeziend oog van Ming.ROOTS AND BONES
Voor de twaalf zelfgeschreven composities van haar nieuwe album (release 7 maart) liet Ming zich inspireren door Lykke Li, James Blake en Kate Bush. Verstilde pianopartijen, etherische meerstemmigheid,  lichtvoetige beats en violen vormen de basis van de nummers waarmee Ming balanceert tussen intensiteit en toegankelijkheid. Het album is mede geproduceerd door producer en toetsenist Alexander van Popta (Ntjam Rosie, Re:Freshed Orchestra). Gekoppeld aan het album verschijnt een cross-modale beleving. Ming nodigde twaalf beeldend kunstenaars uit om inspiratie te putten uit een van de twaalf Roots and Bones songs. Het resultaat is gebundeld in een art magazine ‘Roots and Bones Feat.’ en wordt gedurende de maand maart geëxposeerd in Groos Rotterdam. ‘Roots and Bones’ werd mede mogelijk gemaakt door fans via het crowdfunding-platform Voordekunst.nl. Creatieve steun kwam uit onverwachte hoek. Nederlands beroemde designer duo Viktor&Rolf bekenden fan te zijn van Ming´s muziek en stelden een aantal werken uit hun collectie beschikbaar voor de fotografie rond ‘Roots and Bones’.


LIVE
12 april Paradiso, Amsterdam
24 april Cultura, Ede
1 mei Miles, Amersfoort
4 mei Gigant, Apeldoorn

www.mingsprettyheroes.com