Ming's Pretty Heroes albumrelease

albumcover-Ming-smallMing’s Pretty Heroes, de band rondom zangeres en songwriter Ai Ming Oei, brengt op 2 september haar nieuwe album ‘Karma’ uit. Ming presenteert het album op 4 september in Rotown (Rotterdam) en op 6 september in Paradiso bovenzaal (Amsterdam). Verwacht eigenzinnige songs, voorzien van een flinke dosis sfeer en een rand electronica.

Vorige maand werd de eerste single ’25 to life’ gelanceerd. De videoclip werd binnen een week meer dan 10.000 keer bekeken op YouTube.  

 

KARMA
Ming schreef ‘Karma’ in een turbulent jaar waarin liefde zich aandiende als drempel, verleiding, obsessie en de oorzaak was van hartezeer. Maar ook muzikaal was het turbulent. Samen met producers Sander van Dijck en Frans Verburg werd er een nieuwe sound ontwikkeld. Een combinatie van postrock (Sigur Ros), elektronica (Björk) en speelse arrangementen (Florence and the Machine, Lykke Li) zorgt voor een creatieve en frisse sound. De sfeervolle, donkere nummers worden afgewisseld met dansbare beats en etherische tweede stemmen van Ming zelf.


MING
Ai Ming Oei (1985) bracht onder de naam Ming’s Pretty Heroes in 2008 de eerste EP ‘Cut Off From Gravity’ uit. Met haar eerste volwaardige album ‘OK Mr. Mix’ uit 2009 maakte Ming een grote stap voorwaarts. Ze won NCRV’s ‘Volgspot Open Podium’ met haar liedje ‘Fled’. Ze won de Music Matters Award (eerder gewonnen door Sabrina Starke en Ntjam Rosie) in december 2010, waarmee ze Muziek Ambassadeur Rotterdam 2011 werd. Ze tourde door Duitsland en China. De Chinezen vroegen haar meteen terug voor het Midi Festival Shanghai en Beijing 2011.


CD PRESENTATIE ‘Karma’
4 september 2011 Rotown, Rotterdam, aanvang 21:30 uur
6 september 2011 Paradiso (bovenzaal), Amsterdam, aanvang 20:00 uur


Ming’s Pretty Heroes LIVE
Ai Ming Oei (zang), Sander van Dijck (gitaar), Juan Manssens (bas), Frans Verburg (toetsen), Jordi Geuens (drums)