BOEM!
Drummer ‘Mighty Mike’ Meijer komt met zijn eerste boek BOEM! Alles wat je wil weten over drummen, drums en drummers. Geen lesboek! Hij vertelt je over de lol die je kunt hebben met (leren) drummen, hij adviseert en filosofeert er lustig op los over tempo, timing en dynamiek. Kenmerkend voor Mike is de humor waarmee het boek doorspekt is.

Mike presenteert BOEM! op woensdag 26 mei 2010 in Pacific Parc in Amsterdam.

‘Twaalf ambachten en praktisch geen ongelukken’ zou de lijfspreuk kunnen zijn van ‘Mighty Mike’ Meijer. Als drummer is hij te horen op opnamen en speelt hij in live bands als Gruppo Sportivo, The Scene, Jiskefet, Jump Dickie Jump, de Gigantjes en muziektheatergroep Orkater. Als producer/muzikant maakt hij cd’s met onder andere Sportivo-zanger Hans Vandenburg en zangeres Kiki. Als componist maakt hij muziek voor de speelfilm Shouf Shouf Habibi en diverse commercials. Naast deze muzikale carrière is Mike ook actief als acteur. Naast commercials speelt Mike sinds 1985 ook in Tv series en films als: Theo & Thea en het Tenenkaasimperium, Allstars, De Band, Vuurzee, Dunya & Desie, Flodder, Baantjer, Het Klokhuis, Spangas en Het Huis Anubis. Naast al deze activiteiten heeft hij sinds enige jaren een bloeiende lespraktijk met leerlingen tussen de 5 en 65 jaar oud. Als zanger/liedjesmaker/gitarist bracht Mike vier cd’s uit.


Over BOEM!
Glimmende chromen standaards, goudkleurige glinsterende deksels en trommels in de meest flitsende kleuren en motiefjes. Het lijkt soms wel Lego of Meccano voor volwassenen!
Heel veel mensen ‘hebben iets’ met drums, drummen en drummers. De drummer is de ‘motor’ van de band die achterop het podium zo lekker zit te zweten. De drummer laat je dansen en doet je hart sneller kloppen. Er schijnen ook mensen te zijn die heel erg opgewonden raken van het harde slaan. De drummer (m/v) is de coolste/hipste/kapot-vetste persoon op het podium (master!).
Maar wat is drummen nu eigenlijk? Hoe leer je het? Is het heel moeilijk, kan ik het ook? Ik drum al een tijdje maar zit een beetje vast, wat nu? Wat heb ik nodig als ik wil gaan drummen? Wat voor bekkens moet ik kopen? Hoe is het drumstel onstaan? Hoe stem je een drumstel en hoe zet je het eigenlijk neer?
Op al deze vragen probeert MIGHTY MIKE Meijer in dit boekje antwoord te geven. Hij vertelt je over de lol die kunt hebben met (leren) drummen en het omzeilen van de problemen die je daarbij kunt tegenkomen. Hij legt het verschil uit tussen goede en dure bekkens, adviseert hoe je moet reageren als iemand je vertelt dat je niet swingt en filosofeert er lustig op los over tempo, timing en dynamiek.