Lorrèn - shades of blue

op .

albumcover KLEINOp 23 oktober verschijnt het debuutalbum SHADES OF BLUE van de 23-jarige zangeres Lorrèn, een mix van soul, jazz en pop. Het voorproefje is je wellicht niet ontgaan: met haar eerste single THE GAME OF LOVE werd Lorrèn afgelopen zomer uitgeroepen tot Radio 2 Talent. Deze single staat ook op het album. De nummers op SHADES OF BLUE zijn bijna allemaal door Lorrèn zelf geschreven, waarbij ze zich heeft laten inspireren door onder meer Amy Winehouse, Adele en Ella Fitzgerald. Op donderdag 5 november presenteert Lorrèn samen met haar band SHADES OF BLUE in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.
Bekijk hier de video van de nieuwe single STRUGGLE. Bekijk hier de videoclip van THE GAME OF LOVE.

 

Geboren in Tel Aviv, groeit Lorrèn op in een muzikaal gezin. Op negenjarige leeftijd verhuist ze naar Nederland. In 2004 doet Lorrèn mee aan het Junior Songfestival en vanaf dat moment heeft ze het podiumvirus goed te pakken. Lorrèn komt terecht bij Wicked Jazz Sounds, waarmee ze vele zalen op z’n kop zet. Inmiddels is ze ook zelf aan het schrijven geslagen. Vlak voor de zomer van 2015 brengt Lorrèn een eerste single onder haar eigen naam uit: THE GAME OF LOVE. Ze wordt uitgeroepen tot Radio 2 Talent en de single staat wekenlang in de Top 40 van de meest gedraaide liedjes op de Nederlandse radio.

Op 23 oktober 2015 verschijnt het debuutalbum SHADES OF BLUE, met grotendeels zelfgeschreven nummers. De titel van het album kwam volgens de zangeres vanzelf tot stand: “Alle liedjes zijn een reflectie van de afgelopen vijf jaar en de gevoelens die ik daarin heb beleefd. Blauw is mijn favoriete kleur: koningsblauw, grijsblauw, hemelsblauw, zeeblauw, babyblauw, ik vind het allemaal mooi, het ligt heel erg aan mijn gevoel in het moment. De verschillende “shades” staan symbool voor de dingen die ik meegemaakt. Meestal zie ik alles als zeeblauw, soms heb ik momenten waarin alles eventjes donkerblauw is. Ik vind het heel erg belangrijk dat alle liedjes die ik schrijf wel een positieve ondertoon hebben. Zo ben ik ook in mijn dagelijks leven, met een goede dosis positiviteit kom je gewoon een stuk verder.”, aldus Lorrèn. Dit klinkt ook door in de nieuwe single STRUGGLE. “Het liedje gaat over het leven, er zijn momenten waarop je het even niet meer ziet zitten. Ik schreef dit liedje toen ik niet helemaal lekker in mijn vel zat en destijds waren het woorden om mezelf op te beuren.” Inspiratie voor de muziek haalt de zangeres uit de klanken van artiesten als Selah Sue, Adele, Amy Winehouse maar ook haar grote jazzheldin Ella Fitzgerald: “Muziek moet voor mij echt zijn. Wat al deze dames gemeen hebben met elkaar is dat ze me direct raken. Dat hoop ik zelf ook te kunnen doen met mijn liedjes.” Speciale gasten op het album zijn trompettist Teus Nobel, saxofoniste Susanne Alt en haar eigen vader, violist Ron Rettich. “Ik wilde graag met mensen samenwerken die ik goed ken, Susanne en Teus ken ik van onze samenwerking bij Wicked Jazz Sounds. Om mijn vader te vragen voor het inspelen van het album was een “no brainer”: zonder hem zou het album incompleet voelen.”

LIVE:
01 november    Hampshire Hotel, Delft
05 november    North Sea Jazz Club, Amsterdam (CD-PRESENTATIE)
14 november    Roode Haan, Groningen (kleine bezetting)
11 december    Stiels, Haarlem (kleine bezetting)
12 december    Miles, Amersfoort


 

www.lorrenmusic.com