iET - release buitenland

op .

iET.ALBUMCOVER1BY.INGRID.BAARSkleinHet album ‘So Unreal’ van iET, dat eind februari in Nederland het levenslicht zag, wordt nu ook uitgebracht door een Japans en een Engels label. Het Japanse Sweet Soul Records voegt een aantal akoestische tracks toe aan ‘So Unreal’: het album ligt vanaf 7 april in de Japanse fysieke en digitale schappen. Het in Londen gevestigde platenlabel Northern Shore Limited brengt ‘So Unreal’ op 9 juni wereldwijd uit op vinyl.

 


Morgenavond is iET met haar band te zien in Bird in Rotterdam. Bekijk hier een live impressie van de cd-presentatie in MC Theater vorige maand, met choreografie van Isabelle Beernaert.

Met het nieuwe album ‘So Unreal’ heeft iET in samenwerking met producer Russell Elevado een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij. De opnamen vonden plaats in studio Mokosound van iET en partner-in-crime Budy Mokoginta. Omdat Russell analoog wilde mixen werd vervolgens uitgeweken naar de SUPOW studio in Keulen, waar ook de opnamen en producties van Selah Sue en Cody Chessnut hebben plaatsgevonden. Het nieuwe album heeft als thema “durven dromen” en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit. Op 21 februari 2014 kwam ‘So Unreal’ uit. Inmiddels is iET uitgeroepen tot het nieuwe Radio 6 Soul & Jazz Talent en kreeg het album mooie recensies.


“iET ontpopt zich niet alleen als een zangeres met gouden keel, ze toont zich een begenadigd liedjesschrijfster”
- OOR -

“een artiest van internationale allure” ****
- Lust for Life -

“iET toont zich ook op So Unreal weer een sterke songschrijfster, die mooie en soms lekker dromerige melodieën neerzet, terwijl ze ook als zangeres weet te imponeren” ****
- Musicmaker -

“Voor het album So Unreal reisde ze naar New York om met sterproducer Russell Elevado boven zichzelf uit te stijgen”
- BN DeStem -

“So Unreal komt in de buurt van magie” ****
- Veronica Magazine -

 

ietmusic.com