iET - nieuw album

op .

iET.ALBUMCOVER1BY.INGRID.BAARSkleinOp 21 februari 2014 verschijnt het nieuwe album ‘So Unreal’ van singer-songwriter iET. Voor dit album werkte iET samen met Grammy Award winning producer Russell Elevado (D’Angelo, Erykah Badu, Alicia Keys) uit New York. De nieuwe nummers zijn klein en persoonlijk begonnen, om vervolgens met band en persoonlijke begeleiding van Russell uit te groeien tot een stijl-overschrijdend album met elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz. Samen met haar band presenteert iET het album ‘So Unreal’ op woensdag 19 februari in MC Theater in Amsterdam.

 


Beluister hier de eerste single ‘Hold On Tight’.

Over iET
iET  (Lisa van Viegen, 1978) groeit op in een arbeidersgezin in een klein dorpje in het midden van het land. Als ze negen jaar oud is ontdekt ze de trompet en gitaar, vervolgens komen de liedjes en melodieën vanzelf. De muziek uit haar jeugd van The Doors, The Everly Brothers, The Beach Boys, Frank Sinatra, Billie Holiday, de films met Fred Astaire en haar fascinatie voor recentere artiesten als Erykah Badu, D’Angelo, Lizz Wright en Jeff Buckley zorgen voor een eclectische mix die niet te herleiden is naar één stijl, maar wel naar één persoon: iET. In 2011 brengt iET de EP ‘The Kitchen Recordings’ uit, in 2013 gevolgd door haar eerste volledige album ‘The Kitchen Recordings II’ waarop duetten te horen zijn met onder meer Janne Schra, Stevie Ann en Shirma Rouse. The Kitchen Recordings zijn geschreven en opgenomen in de keuken waarbij gebruik is gemaakt van allerlei alledaagse gebruiksvoorwerpen.


Over SO UNREAL

Met het nieuwe album heeft iET in samenwerking met producer Russell Elevado een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij. De opnamen vonden plaats in studio Mokosound van iET en partner-in-crime Budy Mokoginta. Omdat Russell analoog wilde mixen werd vervolgens uitgeweken naar de SUPOW studio in Keulen, waar ook de opnamen en producties van Selah Sue en Cody Chessnut hebben plaatsgevonden. Het nieuwe album heeft als thema “durven dromen” en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit. Op 21 februari 2014 komt ‘So Unreal’ uit.


Over RUSSELL ELEVADO

Russell Elevado (USA) heeft zijn roots in de experimentele pop/rock uit de jaren ’60 en ’70, waaronder the Beatles, Jimi Hendrix, Led Zeplin en Pink Floyd. Hij won een Grammy met ‘The Diary of Alicia Keys’ van Alicia Keys en ‘Voodoo’ van D’Angelo. Russell werkte als engineer, mixer of producer aan albums van The Roots, Erykah Badu, Angie Stone en Angelique Kidjo. iET komt in contact met hem via internet en Russell is zo enthousiast dat hij iET zelf aanbiedt mee te werken aan haar nieuwe album.


LIVE

19 februari 2014 MC Theater, Amsterdam (CD-PRESENTATIE)
27 februari 2014 Eendrachts Festival, Rotterdam
20 maart 2014 Bird, Rotterdam


BAND

iET (zang, gitaar, trompet), Budy Mokoginta (electrische gitaar), Hugo den Oudsten (bas), Salle de Jonge (drums)


http://ietmusic.com/