hermanhermanhermanhermanGisteren was hermanherman nog te gast in De Leeuw Op Zondag, waar zij de nieuwe single Le Printemps ten gehore brachten. Morgen, dinsdag 20 april, staat hermanherman op de opening van Inspiration in de Bijenkorf.

De band treedt op vanaf 20:00 uur, op de eerste etage van de Bijenkorf Amsterdam. Hermanherman speelt nummers van hun recente album Fugain, waarop de jaren 70-liedjes van Michel Fugain in een modern jasje zijn gestoken.

De Bijenkorf is al 140 jaar een bron van inspiratie. Om dit te vieren staat de Bijenkorf vanaf 20 april zes weken lang in het teken van Inspiration. In de Bijenkorf Amsterdam vindt een aantal speciale evenementen tijdens de openingsavond plaats. Zo is er onder meer een spectaculaire catwalk-show (18:30 uur), een Taste & Greet met vier topchefs van Alliance Gastronomique (19:30 uur) en een optreden van hermanherman (20:00 uur) in het teken van hun album Fugain.

De vrolijk stemmende muziek van Michel Fugain en zijn groep Le Big Bazar veroverden de wereld in de jaren 70. Ook in Nederland behaalde Fugain grote hits met Le Printemps, Fais Comme l'oiseau en Une Belle Histoire. Hermanherman kozen hun mooiste en leukste liedjes en zetten die naar hun eigen hand. De hermanherman sound ontstond: gitaar en zang, met eigentijdse grooves, luxe geproduceerd met strijkers, blazers en uitgebreide percussie. Het meest kenmerkende aan de hermanherman-sound zijn echter de duizelingwekkend gelaagde koortjes, die een verlengde vormen van de leadvocalen.