Buika - nieuw album en concert Paradiso

op .

albumcover BUIKA Vivir sin Miedo KLEINBuika, bekend om haar energieke live performances en teksten met een emotionele lading, speelt op 21 oktober in Paradiso, Amsterdam. Op 16 oktober verschijnt haar nieuwe album VIVIR SIN MIEDO bij Warner Music. Haar Afrikaans-Spaanse achtergrond is goed terug te horen: op het album hoor je invloeden uit de flamenco en Afrobeat, maar ook vleugjes reggae, ragga, R&B en gospel. Onder meer Jason Mraz en Meshell Ndegeocello verleenden hun medewerking aan VIVIR SIN MIEDO.

Luister hier naar de single VIVIR SIN MIEDO. Bekijk hier de videoclip van CARRY YOUR OWN WEIGHT feat. Jason Mraz.


Buika, wiens ouders Afrikaans zijn, is geboren op Mallorca, Spanje. Ze groeide op als een van de weinige zwarte bewoners in een achterbuurt van Palma. Sinds enkele jaren is Buika woonachtig in Miami, USA. Ze is singer, songwriter, producer, auteur en dichter. Buika werkte met onder andere Seal, Nelly Furtado, Pat Metheny en Chick Corea. Ze bracht meerdere albums uit. Voor het album EL ÚLTIMO TRAGO (The Last Drink) ontving Buika een Latin GRAMMY Award; daarnaast heeft ze meerdere Latin GRAMMY nominaties op haar naam staan en won ze een Edison.

Het nieuwe album VIVIR SIN MIEDO (To Live Without Fear) dat in het najaar van 2015 verschijnt, is wederom een mix van verschillende stijlen: reggae, ragga, R&B, gospel, flamenco en Afrobeat passeren de revue. De muziek en de Spaanse en Engelstalige teksten schreef Buika allemaal zelf, al dan niet met een co-writer. Ook het duet dat ze zingt met Jason Mraz is deels van haar hand. Verder verleenden topmuzikanten Meshell Ndegeocello en Potito hun medewerking aan het album. VIVIR SIN MIEDO is geproduceerd door Martin Terefe, die onder meer met Mary J. Blige, James Morrison en Coldplay werkte.

Buika staat bekend om haar opmerkelijke stem: diep, rijk en sensueel, veelal omschreven als ‘Velvet Gravel’. Het grote publiek kent haar uit de Pedro Almodovar film ‘The Skin I live In’ en van de eerdere hit ‘Mi Nina Lola’. De Amerikaanse zender NPR bekroonde haar als een van de 50 beste vocalisten aller tijden en noemt haar ‘The Voice of Freedom’. Buika stond in 2013 in een uitverkocht Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam en was meermalen een van de highlights op het North Sea Jazz Festival. Op woensdag 21 oktober treedt Buika op in Paradiso, Amsterdam.

 

“She has a husky, layered and imperious voice, something like Nina Simone’s but more flexible and virtuosic”
The New York Times

 “A singer like Buika comes only once in a generation.”
The New York Post

"Buika possesses the most haunting voice to be found on either side of the Atlantic”
The Sunday Times

www.conchabuikamusic.com